Foto: Jan Bouwhuis

Fruitcorso treft maatregelen Corona-virus

Tiel - Om verdere verspreiding van het Corona-virus te beperken worden er landelijke maatregelen getroffen.Zondagmiddag jl. werden de geldende maatregelen aangescherpt en verlengd tot en met 6 april.

Stichting 4-Stromenland, organisator van het Tielse Fruitcorso, wilde dit jubileumjaar feestelijk openen tijdens Tiel Pakt Uit op zondag 5 april. Tijdens het openingsmoment worden alle ontwerpen getoond aan het grote publiek en dit wordt gezien als de symbolische start van het corsojaar. 

“De aangescherpte maatregelen spreken voor zich, we zullen dit openingsmoment moeten verplaatsen”, zegt Martijn van Eck, woordvoerder 4-Stromenland. 

Nieuwe datum

Om dit corsojaar toch feestelijk te starten wordt er op dit moment gezocht naar een vervangende datum waarop de activiteiten plaats kunnen vinden. Van Eck: “We zijn volop in overleg met alle betrokken partijen om op een ander geschikt moment het corsojaar van start te laten gaan. Het Fruitcorso bestaat dit jaar 60 jaar en dat willen we vieren met de vrijwilligers, wagenbouwers, partners en de inwoners van de regio. Maar uiteraard gaan gezondheid en veiligheid nu voor”.

Clubs nemen maatregelen

Ook de corsoclubs nemen maatregelen tegen deze pandemie. “Wij zijn blij dat onze clubs ook de verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van de bouwers, ondanks dat dit grote gevolgen kan hebben voor de bouw van de wagens” zegt van Eck. Diverse corsoverenigingen bouwen de komende periode niet, of in kleinere groepen om zo de verspreiding van het virus in te dammen. Ook werden dit weekend bij enkele corsoclubs de activiteiten omtrent NL-Doet afgelast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden