Foto:

Mark en John zijn maatjes

Tiel - Op de een of andere manier klikt het!

Mark en John zijn pas een half jaar aan elkaar gekoppeld, ze weten nog niet zoveel van elkaar, maar hebben nu al een duidelijke klik. Mark: "We gaan al een tijdje met elkaar om, het is altijd leuk, altijd gezellig."

John vult aan: "Ik ga graag naar Mark toe, hij is gescheiden en hij heeft ook twee kinderen, daarbij wil ik niet in de weg lopen. Dat is bij hem nummer één." Mark: "Ik zorg om de week voor mijn kinderen, die zijn tien en twaalf. De andere week komt mijn maatje John. Wel lastig hoor, zo alleen voor de kinderen zorgen. Bijvoorbeeld bij oudergesprekken op school, daar hebben ze voor gescheiden mensen nog geen ‘aanpak’ voor. Ik heb een depressie gehad,ben in dagbehandeling geweest, maar ik blijf vooruit gaan."

"John vult aan: Mijn moeder zei ook al “hij ziet er beter uit nu”. Ik kan het ook merken. Ik wil Mark nietteveel claimen, ik ben snel bang dat ik teveel over de vloer kom. We zien elkaar nu eens in de twee,drie weken."

Mark: "Meestal doen we wat leuks. We lopen naar de HEMA, goed voor de beweging, en drinken daar wat. En dan kletsen we een eind aan elkaar vast! John: "Ja, dan klets ik hem de oren van de kop, ha. Mark kan goed luisteren." Mark: Ja?John: "Ja, jij kan goed luisteren." "Mark: Ja, maar ik vergeet som veel." John: "Dat vind ik niet erg, want dan vertel ik het gewoon twee keer, maakt mij niet uit (ha)."

Ondanks de korte tijd, ogen ze erg ingespeeld, ze vullen elkaar regelmatig aan. Mark: "Mijn kinderen zijn de hoofdzaak, daar heb ik mijn handen vol aan. Verder doe vrijwilligerswerken heb ik ook nog een ander maatje, Kees, van een ander project."

John: "Ja, die ken ik ook. Het is een klein wereldje in Tiel. Mark: "Een maatje is wel leuk, want ik heb in Tiel door de jaren heen eigenlijk weinig contacten opgedaan." John: "We spreken één, anderhalf uur af. We hebben ook gepland om een keer naar Utrecht te gaan, maar daar hebben we nog geen datum voor, een keer op zondag of zaterdag, winkels kijken en wat eten."

Mark: "Tussen ons is het is gewoon gezellig, dat verwachtte ik van tevoren niet! Voor mij was het wel een grote stap naar het maatjesproject. Ik heb er vrij lang over nagedacht, uitgesteld en uitgesteld. Op een of ander manier klikt het!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden