Vattenfall gaat alternatieve locatie zoeken voor zonneweide

Echteld - Energiebedrijf Vattenfall gaat onderzoeken of er langs de A15 alternatieve locaties zijn voor de zonneweide die het bedrijf in Echteld wil bouwen aan de Brenksestraat tegenover restaurant De Duikenburg. Het bedrijf parkeert gedurende het onderzoek het project en biedt zo een luisterend oor aan kritiek die op het project was ontstaan vanuit de lokale politiek.  

Vattenfall wil in Echteld twee zonneweides ontwikkelen: een klein park aan de de Brenksestraat tegenover Restaurant de Duikenburg en een iets groter park tussen de Spoorstraat en de A15. Na uitgebreid vooronderzoek, positieve reactie van de gemeente en het bespreken van het plan met de directe omgeving, organiseerde Vattenfall onlangs twee bewonersavonden waar alle inwoners konden kennismaken met het bedrijf en met de plannen. Vanuit de samenleving en de politiek kwam vervolgens kritiek op de locatie aan de Brenksestraat, tegenover restaurant De Duikenburg.

Omgevingsmanager Puck Sanders legt de keuze van Vattenfall uit . “Draagvlak is voor ons belangrijk. We luisteren naar de zorgen die leven in de gemeenschap van Echteld en we komen daar op deze manier aan tegemoet. De gemeente Neder-Betuwe heeft een heldere visie op duurzaamheid en we zien ook alternatieve mogelijkheden die aansluiten bij de regionale energiestrategie.

Tijdens de bewonersavonden bleek er wél draagvlak te bestaan voor de zonneweide die Vattenfall wil bouwen in het gebied tussen de spoorstraat en de A15 in Echteld. Het bedrijf heeft daarom voor dit project inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend. Sanders: “We zijn blij met de constructieve reacties op deze zonneweide en nemen de volgende stap naar groene stroom en financieel voordeel voor de gemeenschap van Echteld. Vooral als het niet hard waait, maar de zon wel schijnt” 

 Over Vattenfall 

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar de industrie elektrificeert, energie levert aan mensen thuis en het dagelijks leven moderniseert door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom jaagt het bedrijf de transitie naar een duurzamer energiesysteem aan met groeiende duurzame energieproductie en slimme energieoplossingen voor klanten. Vattenfall heeft ongeveer 20.000 medewerkers en opereert met name in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden