Vroeg uit de veren voor Vrijthof

Vroeg uit de veren voor Vrijthof

Foto: Bakkerij Bouman

Tiel - Bakker Bouman uit Tiel moest in de nacht van zondag op maandag extra vroeg uit de veren om een grote taartenbestelling te bakken. Met man en macht hebben zij honderden gebakjes gemaakt voor alle bewoners en medewerkers van zorgcentrum Vrijthof, de Schakelafdeling in het ziekenhuis en het Hospice.

De Stichting Vrienden van Vrijthof is de opdrachtgever van deze grote order. “Het zijn moeilijke tijden voor de bewoners, nu zij vanwege de corona-crisis geen bezoek meer mogen ontvangen”, aldus Sjaan van der Werk, bestuurslid van de stichting. Sjaan vervolgt: “Maar ook van de medewerkers, zowel voor als achter de schermen, wordt enorm veel gevraagd. Met deze lekkere traktatie willen wij iedereen in deze bijzondere tijd een hart onder de riem steken”.

De Stichting Vrienden van Vrijthof financiert, ondersteunt en organiseert tal van activiteiten en projecten voor de Vrijthof bewoners. Dit betreft altijd zaken, waarvoor in het centrale verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat. Stichting voorzitter Lucien Tros:”Door onze activiteiten laten wij de zon in het zorgcentrum vaker schijnen. Daar slagen wij gelukkig heel goed in, maar dat kunnen wij alleen maar doen dankzij donaties. Zeker nu het verpleeghuis vanwege de corona crisis ‘op slot’ zit, is onze ondersteuning meer nodig dan ooit”, aldus Tros.
Hij roept iedereen op: “Steun ons mooie werk, Juist Nu!”.

Het rekeningnummer van de Stichting Vrienden van Vrijthof is: NL57RABO 0362 962 650

Tiel, 23 maart 2020

Aan alle bewoners en medewerkers van Vrijthof

Het is een rare en onwerkelijke tijd, waarin wij nu leven. Zeker met de nieuwe maatregelen die op verpleeghuizen van toepassing zijn, wordt de corona crisis nu echt van heel dichtbij ervaren.

Voor u als bewoner van Vrijthof, de Schakelafdeling en als gast binnen het Hospice, is het moeilijk te accepteren dat het bezoek van familie en vrienden voor onbepaalde tijd niet of nauwelijks mogelijk is. En dat terwijl u juist iedere keer zó enorm uit kijkt naar dat bezoek, als hoogtepunt van de dag.
Wij leven echt heel erg met u mee!

Voor u als medewerker (zowel voor- als achter de schermen) van Vrijthof, de Schakelafdeling en het Hospice is de werkdruk alleen maar groter geworden. Met wellicht uw eigen zorgen over het thuisfront in het achterhoofd, wordt op het werk het uiterste van u gevraagd. De druk is groot, want u bent op dit moment de enige, die het verschil voor de bewoner kan maken.
Wij hebben enorm veel respect, bewondering en waardering voor de wijze waarop u bezig bent!

Als Stichting Vrienden van Vrijthof staan wij op dit moment ‘machteloos’ aan de zijlijn. Er is maar weinig wat wij voor u kunnen betekenen. Maar weet dat wij aan u allen denken!
Daarom bieden wij u nu een klein ‘licht(taart)puntje’ aan, als steuntje in de rug. Laat het u smaken!

Een hartelijke groet,
mede namens mijn mede bestuursleden Sjaan van der Werk, Jaap Baas en Hansje Zellenrath,

Lucien Tros
voorzitter Stichting Vrienden van Vrijthof

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden