Foto:

Inschrijvingen verpachten nieuwe agrarische percelen van start

Regio - Inschrijvingen verpachten nieuwe agrarische percelen van start

Agrariërs worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de inschrijving voor de pacht van agrarische percelen van het waterschap.

Waterschap Rivierenland heeft landbouwpercelen in eigendom om projecten (bijvoorbeeld waterberging, natuurvriendelijke oevers en dijkversterkingen) te realiseren. Percelen die op dit moment niet door het waterschap in gebruik zijn, worden tijdelijk in liberale pacht uitgegeven.

Agrarische kavels 

Er worden in april 2020 zeven kavels door het waterschap aangeboden. Het gaat om percelen in Hagestein, Well (Gld.), Noordeloos, Ammerzoden, Ameide en Est. De grootte varieert van bijna één hectare tot ruim zes hectare. Het gaat hoofdzakelijk om graslandpercelen. De hoogste inschrijver krijgt de kavel, na gunning, door middel van een pachtovereenkomst toegewezen.

Hoe werkt het?

In verband met het Coronavirus vindt er deze keer géén openbare inschrijving plaats. U kunt uw inschrijving uiterlijk 11.00 uur op 1 april 2020 mailen naar i.van.buuren@wsrl.nl. Inschrijven gaat door middel van het inschrijfformulier. U ontvangt een bevestiging per mail indien uw inschrijving ontvangen is. Inschrijvingen die op 1 april 2020 na 11:00 uur binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. Wilt u voor meerdere kavels inschrijven, dan dient u per kavel het betreffende inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden vanaf 12.00 uur geopend door medewerkers van Team Grondzaken van Waterschap Rivierenland en informeren de inschrijvers over de uitslag.

Meer informatie

Meer informatie over de situering van de kavels en de uitgifte in pacht bij inschrijving vindt u op www.wsrl.nl/pachten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden