Een corona opkikker


Foto:

Een corona opkikker

"Er is overal een vreemde stilte waar te nemen als je buiten bent, maar dat geldt niet voor al die mensen die in ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere hulpdiensten werken.

Achter de schermen werken ze keihard om patiënten die door het virus besmet zijn te helpen, naast al die andere patiënten met andere ziekten die ook zorg nodig hebben. Ook in andere instellingen zoals tehuizen waar mensen wonen die geestelijk beperkt zijn en door toedoen van dit virus verstoten zijn van familiebezoek moeten de artsen, verzorgers en andere diensten extra hard werken. Dit zelfde geldt ook voor andere diensten zoals Politie, Ambulances, Schoonmaakbedrijven enz. enz. die meer uren draaien dan ze gewend zijn.

Andere sectoren worden door deze crisis helaas zelfs tot stilstand gezet, wat ook om een oplossing schreeuwt. Het is een 'vreemde wereld' geworden in enkele weken tijd.

Zelf horen wij tot de 'kwetsbare groepen' qua leeftijd en chronische kwalen en houden ons daarom zo goed mogelijk aan de regels die het RIVM heeft uitgevaardigd.

Doordat we zo min mogelijk van huis zijn lees /zie en hoor je alles over Corona en alle gevolgen daarvan. Het maakt je angstig om naar de toekomst te kijken, maar gelukkig zie je ook hele mooie dingen gebeuren die mede door dit Corona wordt veroorzaakt. Het lijkt erop dat mensen meer rekening houden met elkaar, vriendelijker en hulpvaardiger zijn.

Spelend met deze gedachten ben ik achter mijn pc gekropen en heb een fotootje in elkaar geknutseld om al deze mensen een hart onder de riem te steken."

Peter de Meijer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden