Aanleg Bezinningstuin van start


De Bezinningstuin in aanleg
De Bezinningstuin in aanleg (Foto: Stichting Vrienden van Vrijthof)

Aanleg Bezinningstuin van start

Tiel - Deze week is een start gemaakt met de realisatie van een Bezinningstuin op het terrein van zorgcentrum Vrijthof, grenzend aan het Hospice.

Ieder ziekenhuis of verpleeghuis beschikt wel over een stilteruimte. Meestal is dat een soort kapel, waar men in stilte kan denken en overwegen. "Nu gaan wij een dergelijke stilteruimte in de open lucht creëren. Op een prachtige locatie, grenzend aan de dierenweide en het Hospice, uitkijkend over het water wordt dit prachtige project gerealiseerd", aldus Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Samen met de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland hebben zij de financiele middelen ingezameld om de Bezinningstuin 'van de grond te krijgen'. Wouter de Baat is voorzitter van de Vriendenstichting van het Ziekenhuis Rivierenland: "Het is geweldig hoe beide stichtingen elkaar hebben gevonden en in nauw overleg deze bijzondere tuin hebben ontworpen en de financien hebben geregeld", aldus Wouter de Baat.

In de tuin komen rondom een fraai kunstwerk diverse banken te staan voor ouderen, maar ook is ruimte voorzien voor patienten die in een ziekenhuisbed in de tuin willen verblijven.

De Bezinningstuin wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onder andere het Fundatiefonds Christelijke Belangen, de Stichting Roparun en de Firma H van Dijkhuizen uit Tiel.

In het najaar zal de Bezinningstuin worden geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden