Mozaiek Welzijn is er nu ook voor je!


Foto:

Mozaiek Welzijn is er nu ook voor je!

'We bieden een luisterend oor en kunnen je verder helpen'

de redactie

Normaal ga je wekelijks naar een koffieochtend, kaartmiddag of dagbesteding. Komen vrienden, kinderen en kleinkinderen langs. Het is nu plotseling allemaal op zijn kop gezet door het virus. Je voelt je meer alleen dan anders.

Tiel - Of je nu hulp zoekt, gewoon even een praatje wil maken via de telefoon of misschien iemand zoekt voor de boodschappen, Mozaïek is er voor je. De Mozaïek medewerkers en vrijwilligers bieden een luisterend oor en kunnen je verder helpen als dat nodig is.

Ouders

De structuur die een normale schooldag voor veel ouders en kinderen biedt is weggevallen en dat maakt het niet altijd even makkelijk om iets van een normaal dagritme of een goede dagbesteding te vinden. Vooral voor kinderen op de basisschool of op het speciaal onderwijs. Mozaïek informeert en ondersteunt ouders en kinderen bij het begeleiden bij schoolzaken. Bel gerust met onderwijsconsulent Perihan.

Jongeren

Ook voor jou is het een rare tijd. Je zit thuis, mag niet naar school, de sportclub en je vrienden maar beperkt ontmoeten. Ook nu staan de Jongerenwerkers van Mozaïek voor je klaar voor een praatje maar ook voor (niet corona) vragen, advies en ideeën. Om je door deze periode te helpen zijn de Jongerenwerkers druk bezig om online activiteiten te organiseren. Ze maken verschillende vlogs over onder andere huiswerk, financiën, handen wassen, Ramadan en werk. Heb je zelf een idee? Deel deze. De telefoonnummers van de Jongerenwerkers zijn te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl – Mozaiek – medewerkers. Je kunt ze bellen of appen. Volg Mozaïek op socials @MozaiekWelzijn.
Zelf iets betekenen voor een ander? Zet je aanbod op www.actiefintiel.nl (en omgeving) of bel naar 0344 – 61 15 66.

Buurtinitiatieven

Er ontstaan ontzettend veel mooie (buurt)initiatieven. Mozaïek kan je hierbij ondersteunen, adviseren en verbindingen voor je maken. Heb je een (buurt)initiatief? Geef deze door aan Mozaïek. Ze zetten jouw initiatief op de website, zodat andere buurtbewoners je makkelijk kunnen vinden.

Voor ondersteuning voor mensen met een beperking kun je in gesprek gaan met een cliëntondersteuner van MEE. Ciska Vervoort is cliëntondersteuner bij MEE: "Ik heb cliënten, die in paniek zijn omdat ze de toespraak van Rutte niet begrijpen. Als je ze meer uitleg geeft, helpt hen dat. Ook spreek ik kwetsbare mensen, die vanwege de coronamaatregelen het huis niet uit kunnen. Vaak hebben zij geen netwerk om één en ander op te vangen."

Mozaïek werkt ook nauw samen met het algemeen maatschappelijk werk van STMR, waar je terecht kan voor ondersteuning voor als je het om wat voor reden ook echt niet meer ziet zitten, voor tips, adviezen en ondersteuning.

Kijk op www.mozaiekwelzijn.nl/coronahulp of www.actiefintiel.nl. Mozaïek Welzijn, (0344) 61 15 66 of info@mozaiekwelzijn.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden