Professionele Textielverzorging cruciale schakel voor hygiënisch schoon Corona vrij textiel!


Hygiënisch schoon OK-textiel Foto NETEX: hygiënisch schoon dekbed
Hygiënisch schoon OK-textiel Foto NETEX: hygiënisch schoon dekbed (Foto: FTN)

Professionele Textielverzorging cruciale schakel voor hygiënisch schoon Corona vrij textiel!

Ophemert - Professionele Textielverzorging levert aan tal van maatschappelijke sectoren, ten behoeve van artsen, verpleegkundigen, (Corona) patiënten, apothekers, farmaciebedrijven, de kinderopvang, brandweer, politie, consumenten waaronder ouderen, et cetera. 

Dankzij deze dienstverlening kunnen deze sectoren ook tijdens de Coronacrisis blijven functioneren en presteren. Professionele textielservice heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Het verbetert de veiligheid en arbeidsomstandigheden, verhoogt het welzijn van gebruikers en ondersteunt het functioneren van de hulpverleners.

 Textielservicebedrijven zijn evenwel volledig afhankelijk van de ontwikkelingen bij hun klanten. Als de horeca stil komt te liggen, geldt dat ook voor de wasserijen die de hotels, restaurants, recreatieparken, et cetera beleveren. Als de bedrijven niet meer draaien, is er ook geen behoefte aan werkkleding. Als de vliegtuigen niet of nauwelijks meer vliegen, dan is er ook geen vraag naar cabinetextiel en dienstkleding voor de bemanning. En, als consumenten gevraagd worden zoveel mogelijk thuis te blijven, worden er ook geen winterjassen, kleding, gordijnen en dekbedden naar de stomerij gebracht.  

Op dit moment draaien de wasserijen, die aan de ziekenhuizen en verzorgingshuizen leveren, overuren om iedereen van hygiënisch schoon linnengoed en werkkleding te kunnen voorzien. Onontbeerlijk in deze tijd!  

De textielverzorgingsbranche heeft derhalve afgelopen week een ultiem beroep op de overheid gedaan om in overleg nadere afspraken te maken om haar werk ook na de crisis voortvarend te kunnen blijven doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden