In één klap alles afgelopen en gecanceld

"Ik krijg wel eens tips, maar ik wil alles op eigen kracht doen"

Arno voor de Poorte

Levi is de artiestennaam van de Tielse Jeffrey Udema (35), de zoon van Hanny van Hanny en de Rekels. De volkszanger heeft alle begrip voor de maatregelen rondom het coronavirus, maar vindt de afgezegde optredens 'spijtig en dubbel.'

Tiel - Levi snapt dat de overheid met alle genomen maatregelen kwetsbare groepen wil beschermen. Hij heeft - net zoals alle artiesten - een flinke financiële strop aan de 'intelligente lockdown'. "Verder leg ik me erbij neer. Ik zou mijn werk via social media kunnen doen, hoewel ik dat voor mijn tak van sport onhandig vind. Ik ben een sfeermaker; dat is digitaal veel lastiger."

Entertainer

Zanger Levi had al vroeg interesse in het vak van entertainer. Het is hem min of meer met de paplepel ingegoten. "Ik ben in mijn jeugd vaak met mijn moeder meegegaan," vertelt hij. "Op mijn zeventiende ben ik in café's muziek gaan draaien. Dat ging me altijd goed af." De Tielenaar kreeg toen van een collega de tip om een keer op te treden met een orkestband en daarbij te zingen. Daarna heeft hij zich ontwikkeld tot de volkszanger die hij nu is. Zijn twee bekendste singles zijn: 'Dat dan weer wel' uit 2009 en de carnavalskraker 'Hij ken er in' uit 2016. Deze laatste heeft hij samen met feest-dj Matthew uitgebracht. Samen zijn die goed voor bijna 25.000 hits op YouTube.

Passie

Levi denkt dat mensen het doorhebben dat hij het uit pure passie doet. "Als je het voor geld doet, dan sta je als een zombie op het podium," is zijn stellige overtuiging. "Ik doe het met mijn hart in plaats van met mijn hoofd. Geld is nooit de drijfveer voor mij geweest." Hij heeft er ook 'geen last' van dat hij de zoon is van een beroemde Hollandse zangeres. "Ik ben er zeker trots op, maar heb er wel moeite mee als ze me daarop aanspreken. Tuurlijk krijg ik wel eens tips van haar. Ik heb er echter bewust voor gekozen om het op eigen kracht en op mijn eigen manier te doen. Ook heb ik er bewust voor gekozen om geen kruiwagens uit het netwerk van mijn moeder in te zetten voor mijn eigen doelen. Noem me eigenwijs. Ik doe alles het liefst zelf."

Reacties

Het leukst vindt Levi de afwisseling en het zangtechnische gedeelte van zijn vak. "De mensen die naar mijn optredens komen, zijn altijd vrolijk; die hebben altijd iets te vieren. En ik kom op allerlei plaatsen. Ik geniet ook altijd van de positieve reacties uit de de zalen." In de tijd dat talentenshows als Idols, The X-facor en recent The Voice of Holland je van het waren is Levi vaak geadviseerd om daar ook aan mee te doen. "Daar heb ik nooit voor gevoeld. Je staat een paar weken met je kop op TV. Daarna val je in een soort van zwart mediagat." Klein beginnen in kroegjes: dat is het advies van zijn moeder dat hij heeft opgevolgd. "Kleine, moeilijke zalen die je met geen tien paarden aan de gang krijgt. Die losmaken. Daar word je een rasartiest van." Volgens Levi huren mensen sfeer in. "Dat werkt omzetverhogend. Bij alle feestjes is dat exact de bedoeling"

Arno de Poorte
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden