Kijkje nemen in duurzaam huis


De woning van Martijn Bos en Quirine Dekker uit Hengelo.
De woning van Martijn Bos en Quirine Dekker uit Hengelo. (Foto: De Nationale Duurzame Huizen Route)

Kijkje nemen in duurzaam huis

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Gelderse huiseigenaren geven in mei en juni online thematours, waarin zij uitleg geven over duurzame maatregelen zoals isoleren, de warmtepomp en balansventilatie.

Regio - Zij hebben al ervaring op het gebied van duurzaam wonen, en delen hun kennis nu graag met anderen. Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.
Eén van de huiseigenaren is Pascal Saul uit Arnhem. Zijn woning was bij de aankoop al voorzien van een aantal energiebesparende maatregelen, maar met de aanschaf van een lucht-warmtepomp en zonnepanelen is de woning nu helemaal aardgasvrij. “Ik zie het als een investering die goed is voor het milieu én voor mijn portemonnee.” Hij deelt zijn ervaringen met renoveren nu graag met anderen tijdens de online thematour op 30 mei. Op 26 mei kunnen gasten binnenkijken bij Martijn Bos en Quirine Dekker uit Hengelo. Bij de bouw van hun vrijstaande woning in 2016 kozen zij voor een bodem/water-warmtepomp, balansventilatie en zonnepanelen. Daarmee wonen zij nu in een plusenergiewoning met een heel prettig binnenklimaat.

De online thematours
Dit voorjaar vinden er nog meer online thematours plaats waar inwoners van de provincie Gelderland aan deel kunnen nemen. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De virtuele bezoekers krijgen daarna de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De Nationale Duurzame Huizen Route
De thematours worden georganiseerd in samenwerking met provincie Gelderland en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden