Joke Steigerwald van Voedselbank Rivierenland Tiel leidt burgemeester Hans Beenakker rond.
Joke Steigerwald van Voedselbank Rivierenland Tiel leidt burgemeester Hans Beenakker rond. (Foto: Gemeente Tiel)

Burgemeester bezoekt Voedselbank

Eind april belde burgemeester Hans Beenakker met de Tielse Joke Steigerwald. Zij is al ruim 20 jaar actief als vrijwilliger en zorgt voor de organisatie en aansturing van Stichting Voedselbank Rivierenland.

Regio - De reden van het telefoontje: voor haar goede werk ontving mevrouw Steigerwald een lintje. Hij beloofde dit nieuwbakken lid in de Orde van Oranje Nassau langs te komen om persoonlijk te zien en te horen hoe het in deze coronatijd gaat met de Voedselbank, de vrijwilligers en de cliënten. En zo gebeurde!


Meer instroom

Mevrouw Steigerwald leidde Hans Beenakker rond. Tussen de pakketten en op veilige afstand vertelde zij dat de Voedselbank meer noodaanvragen ontvangt. Die verlopen altijd via de professionele hulpverlening. Ze verwacht dat deze coronacrisis voor 33% meer instroom zal zorgen. Dat kan de Voedselbank aan, dankzij de inzet van de 35 vrijwilligers en de steun van bedrijven, inwoners, clubs en stichtingen. Momenteel ontvangen 93 huishoudens elke week een pakket en daarmee worden 250 monden gevoed.

Blij met steun
De gezondheid van de cliënten en vrijwilligers staat voorop en daarom vindt het uitreiken van de pakketten deze periode buiten plaats. Joke Steigerwald vertelde dat de gemeente ervoor zorgde dat de vergunning voor een overkapping aan het gebouw razendsnel rondkwam. Zo hoeft niemand in de regen te wachten. Mevrouw Steigerwald is erg blij met en dankbaar voor de steun die de Voedselbank ontvangt uit de lokale maatschappij: “Vlees, kaas, groenten en nu ook zelfs bloemen kunnen wij onze cliënten verstrekken. Dat is zó fijn nu iedereen nog altijd veel binnen zit. Bovendien is het belangrijk om gezond te eten en dat kunnen wij verstrekken.”

Bewondering
Hans Beenakker was onder de indruk van de goede organisatie, de inzet van de vrijwilligers en de kwaliteit van de pakketten. “Ik ben blij met eigen ogen te zien hoe de vrijwilligers zich met veel enthousiasme inzetten voor een ander. Ook voor hen is het een moeilijke tijd en zij blijven hun werk onverminderd voortzetten. Daarvoor heb ik veel bewondering.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden