Opening zwembad: 25 mei!

Zwembad Groenendaal in Tiel gaat vanaf 25 mei weer open!

Tiel - Na ruim twee maanden mag het zwembad weer bezoekers ontvangen. Het aantal zwemmers dat we kunnen ontvangen is weliswaar beperkt, maar wij zijn enorm blij om onze vaste bezoekers weer te zien. De veiligheid van onze zwemmers en medewerkers staat daarbij voorop, daarom hebben we het zwembad helemaal corona-proof gemaakt.
Vanaf 25 mei kun je weer komen zwemmen. Dat kan alleen wanneer we een aantal voorwaarden in acht nemen. De belangrijkste zijn: thuisblijven met klachten, thuis douchen en zwemkleding onder de gewone kleding aan, 1,5 meter afstand houden en de aangegeven route en aanwijzingen van het personeel opvolgen. Wij doen er bovendien alles aan om extra tijd te besteden aan schoonmaak en hygiëne. We laten daarom minder mensen toe tot ons zwembad. Bekijk hier de RIVM-maatregelen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, het protocol Verantwoord Zwemmen van de zwembadbranche en hebben de maatregelen afgestemd met de gemeente.

We gaan stapsgewijs open voor onze zwemmers. We beginnen met de zwemlessen, omdat wij de zwemveiligheid van kinderen belangrijk vinden. De ouders van zwemleskinderen zijn inmiddels gebeld en worden nog geïnformeerd middels een mail en via onze website.
Vervolgens gaan de deuren open voor banenzwemmers. Voor deze activiteit kunnen wij 1,5 meter afstand tijdens het sporten garanderen, waardoor het besmettingsgevaar minimaal is. Bekijk onze website voor openingstijden banenzwemmen. Het recreatie bad en faciliteiten zijn gesloten.
Het is wel mogelijk om bij onze horeca een to-go-product af te nemen.

Onze andere binnensportfaciliteiten, recreatie bad, sauna, de sporthallen, gymzalen en fitness, blijven tot nader order gesloten. Deze sporten heeft het kabinet nog niet toegestaan.

Carla den Ouden, manager bij zwembad Groenendaal: ''Wij zijn heel blij dat we weer kunnen bijdragen aan de vitaliteit van onze bezoekers. Het plezier dat zij beleven aan het zwemmen is voor ons een belangrijke drijfveer. Daar kom ik ieder dag mijn bed voor uit. Het duurde even voordat we onze deuren weer konden openen, want we moesten eerst het zwembad in orde maken voor een verantwoorde herstart. De kwaliteit en temperatuur van het badwater moest perfect zijn en de doorstroom en routing van bezoekers zodat er onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Alles voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hebben er veel zin in!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden