De verwoesting van Lienden in WOII.
De verwoesting van Lienden in WOII. (Foto: Streekmuseum Baron van Brakell)

Streekmuseum Baron van Brakell weer open

Ommeren - Op woensdag 3 juni opent Streekmuseum Baron van Brakell haar deuren weer! Alles is zodanig ingericht dat men door middel van een looproute voldoende afstand van elkaar kan bewaren. Men wordt verzocht  om vooraf telefonisch (0344 607431 ) te reserveren! Gelieve dit tijdens de openingsuren te doen. Zie daarvoor www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl  Het maximale aantal bezoekers mag in juni maar 30 bedragen.

Dit jaar wordt er in het museum extra veel aandacht besteed aan de herdenking van de WOII. Op de bovenverdieping is een groot gedeelte gewijd aan zaken die zich in onze regio hebben afgespeeld en er worden oude filmbeelden getoond. Speciale aandacht is er voor de verzetsgroep onder leiding van Johannes van Zanten. Op de begane grond is er tussen de tentoongestelde voorwerpen eveneens informatie over WOII te vinden met unieke foto’s van Lienden en omgeving.

Het museum is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u belangstelling neemt dan contact op via Info@streekmuseumbaronvanbrakell.nl of telefonisch met 06-30041312.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden