Simone van den Broek
Simone van den Broek (Foto: eigen foto)

Gedrag is altijd logisch

Heel veel ouders worden geconfronteerd met zorgen rondom hun kind. Vanwege de corona crisis wordt deze zorg uitvergroot, ouders zagen door begeleiding van schoolwerk, beter wat juf of meester hen vertelde over hun kind. 

Regio - Dit in combinatie met dicht op elkaar leven en weinig tijd voor ouders zelf maakt dat veel ouders extra zorgen over hun kind en hun gezin hebben. Simone van den Broek is kindercoach in de regio Rivierenland en zij ziet een toename van opvallend gedrag bij kinderen. Ze vertelt dat kinderen met hun gedrag wat te zeggen hebben, ze vragen letterlijk ( meer) aandacht van de ouders e/o juf/meester. Ouders zitten soms met de handen in het haar. Speciaal voor deze ouders is er een gratis initiatief opgezet: een luisterend oor voor hen die even hun verhaal kwijt willen. Op www.kindercoachgilde.nl/ouders vind je diverse kindercoaches uit de regio, die hier hun medewerking aan verlenen. Op een tijdstip wat de ouder past, met de coach die de ouder past.
Elke kindercoach heeft zijn eigen expertise. Simone is er trots op dat zij de enige in de regio is die ouders en kinderen de mogelijkheid biedt om de periode van zwangerschap en geboorte in kaart te brengen. Alles wat een moeder ervaart en voelt, beleeft de baby in haar buik mee. Moeite met concentreren, druk gedrag, woede-aanvallen, weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld zijn allemaal signalen die terug te voeren zijn tot de start van een kind, aldus Simone. Voor meer informatie over deze methode verwijst ze naar haar website: www.potjegelukkindercoaching.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden