Breiclub zoekt mensen

De nieuwe breiclub in Tiel zoekt deelnemers en enthousiaste coördinator.

Tiel - Het Nationaal Ouderenfonds en Ouderen Gelderland lanceren een nieuwe breiclub in Tiel. De club wordt deel van het programma Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds. De breiclubs worden in samenwerking met vrijwilligers opgezet met als doel het sociale netwerk van ouderen te versterken. Een enthousiaste coördinator om de club op te starten en deelnemers kunnen zich aanmelden via: ouderengelderland@gmail.com. 

Locatie en tijden
De nieuwe breiclub zal in dezelfde ruimte komen als de FLIPJES naai- en handwerkclub in het wijkcentrum Oosthonk in Tiel. FLIPJES naai- en handwerkclub vindt elke dinsdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur plaats. De bijeenkomsten liggen vanwege het coronavirus tijdelijk stil, zodra het weer kan, wordt er weer gehandwerkt en genaaid. De startdatum van de nieuwe breiclub zal medio deze zomer worden bepaald.

Aanmelden vrijwilliger, stage of deelnemer 
Bent u enthousiast, sociaal vaardig, een regelaar en heeft u een warm hart voor ouderen? Kunt u zelfstandig werken, maar weet u ook wanneer u hulp of ondersteuning nodig heeft? Dan bent u de geschikte breicoördinator die wij zoeken. Uw onmisbare inzet als vrijwilliger ten behoeve van de breiclub brengt verder geen (financiële) verplichtingen naar het Ouderenfonds met zich mee. Vindt u het leuk om te breien en doet u dit graag samen? Dan heten wij u graag van harte welkom bij deze nieuw op te starten breiclub in Tiel.
Aanmelden als vrijwilliger of opgeven als deelnemer kan bij Frederik Bennis van Ouderen Gelderland, telefoon 06-16999498 of via e-mail: ouderengelderland@gmail.com. Wij komen graag met u in contact.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Over Ouderen Gelderland 
Stichting Ouderen Gelderland bestaat sinds 2015 en organiseert verschillende activiteiten voor ouderen (alleenstaanden en echtparen). Deze groep vindt het soms het lastig om in contact te komen met anderen. Zo zijn er o.a. diverse eettafels en wijklunches opgezet. De Stichting hoopt met deze activiteiten ouderen in beweging te krijgen en samen te brengen: “het is niet vanzelfsprekend dat ouderen internet hebben”. Ouderen Gelderland probeert op een relaxte en informele sfeer mensen bij elkaar te brengen. www.ouderengelderland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden