Betuwse coaches Nel Schiltmans en Janine van Hal
Betuwse coaches Nel Schiltmans en Janine van Hal (Foto: )

Betuwse coaches staan ouders bij met gratis hulplijn

Kerk - Avezaath - Corona. Het had de naam van een orkaan kunnen zijn. Bij beide geldt: binnenblijven en wachten tot we weer veilig naar buiten kunnen. Opeens moesten we zoveel mogelijk thuiswerken en bleven de scholen dicht waardoor ook de kinderen de hele dag thuis waren.

Naast het thuiswerken en opvoeden kregen ouders ook de rol van leerkracht.
“Dan wordt het een hele opgave om alle ballen in de lucht te houden”, vertelt Janine van Hal, kind- en oudercoach. “Als je al last had van spanningen, dan kan dit net het laatste zetje naar een burn-out zijn. En het 24/7 op elkaars lip zitten kan tot botsingen binnen gezinnen leiden.”

Om ouders de gelegenheid te geven hun verhaal kwijt te kunnen en zo hun hart eens te kunnen luchten, is het KinderCoachGilde een landelijke telefoonlijn gestart. Coaches door heel Nederland zetten zich belangeloos in voor de ouders die hier behoefte aan hebben.

Ook de Betuwse kind- en oudercoaches Janine van Hal uit Echteld en Nel Schiltmans uit Kerk-Avezaath omarmen dit initiatief van harte en zitten klaar om ouders te woord te staan.

Nel Schiltmans: “Hoewel de scholen inmiddels zo goed als open zijn, wil dat niet zeggen dat daarmee alle problemen zijn opgelost. Ook nu kan een luisterend oor of iemand die mee kan denken bij vragen, nog heel welkom zijn.” Dus aarzel niet en neem, geheel vrijblijvend, contact op. De coaches zijn er voor.

Voor meer informatie: https://coachpraktijk-leef.nu (Echteld) of www.opnelseigenwijze.nl (Kerk-Avezaath). Of kijk op www.kindercoachgilde.nl/gelderland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden