Feestelijke uitreiking Portretten van de Zorg


Liesbeth Geurts neemt namens Lingewaarde het schilderij van Rob Reis in ontvangst.
Liesbeth Geurts neemt namens Lingewaarde het schilderij van Rob Reis in ontvangst. (Foto: Hanneke Bakker)

Feestelijke uitreiking Portretten van de Zorg

Vier Betuwse kunstenaars hebben de afgelopen weken meegewerkt aan een project genaamd Portretten van de Zorg. In het kader van dit project hebben de kunstenaars 12 portretten gemaakt van medewerkers in de zorg. 

Tiel - Hiermee worden deze zorgprofessionals op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. Op dinsdag 23 juni werden de portretten op feestelijke wijze door de kunstenaars overhandigd bij zorgcentrum Lingewaarde. 

Coronavirus
Het idee voor portretten van zorgmedewerkers ontstond vanuit het project Levensportretten van Ouderen. Hierin worden ouderen in zorgcentra door dezelfde kunstenaars op een respectvolle manier geportretteerd. Het coronavirus gaf aanleiding om medewerkers in de zorg positief onder de aandacht te brengen.
Marian Dijksman vertelt tijdens de uitreiking: "Jullie zijn zó moedig en stoer. Het liefst zou ik jullie allemaal een beloning willen geven, maar dat kan natuurlijk niet. Daarom dacht ik: laten we de mensen die het nu zo moeilijk hebben, de verzorgenden, portretteren."
Gerry den Boestert is een van de geportretteerden, ze vertelt tijdens de uitreiking "Dit is mooier dan welke beloning dan ook!"

Kunstenaars
Bert Megens, Linda Derksen, Rob Reis en Antoinette Broekman hebben ieder op hun eigen manier en in hun eigen stijl portretten gemaakt van zorgmedewerkers van Lingewaarde. Daarnaast heeft Rob Reis een schilderij gemaakt voor de gehele Tielse locatie.

Expositie
De portretten zijn vanaf 18 juli te bewonderen voor bezoekers van Lingewaarde in Tiel. Op zaterdagochtend 18 juli wordt de expositie om 11 uur geopend voor publiek. Dit alles is uiteraard onder voorbehoud van ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden naar www.zorgcentradebetuwe.nl. Ook kunnen zij contact opnemen met het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe via 0800 – 77 33 44 (gratis) of info@stzdb.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden