Foto: Indigo
Foto: Indigo (Foto: Indigo)

Zomercursus geeft zelfvertrouwen

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijke stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving achter en er gaat een nieuwe wereld voor hen open.

Regio - Zeker door deze coronacrisis kan uw kind veel vragen hebben over hoe het er straks op de middelbare school aan toe zal gaan.
Voor sommige kinderen is het extra spannend om naar de brugklas te gaan. Ze zijn op de basisschool gepest, afgewezen of hebben problemen gehad in de omgang met leeftijdgenoten. Voor hen is het belangrijk om ondersteuning te krijgen en zich voor te bereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs.

Cursus Plezier op School
Indigo organiseert in Culemborg en Tiel een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. In de cursus besteden we aandacht aan positief denken en een positief zelfbeeld, contact leggen met andere kinderen en samenwerken, grenzen aangeven en omgaan met plagen en pesten. Alle onderwerpen staan in het teken van een goede, zelfverzekerde start maken op de nieuwe school.
Op een ontspannen en speelse wijze leren de kinderen nieuwe vaardigheden. Daarnaast is er voldoende ruimte om verhalen met elkaar uit te wisselen. Zo leren de kinderen dat ze niet alleen staan in hun ervaringen en gevoel. Als groep zetten we de schouders eronder om ervoor te zorgen dat ieder kind weerbaar, vol goede moed en vooral met plezier naar school kan.

De tweedaagse cursus wordt georganiseerd op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg op dinsdag 25 en donderdag 27 augustus 2020. Op het Lingecollege in Tiel vindt de cursus plaats op woensdag 26 en vrijdag 28 augustus 2020. De cursusdagen duren van 9.00 tot 16.00 uur. Voorafgaande aan de cursus vinden kennismakingsgesprekken en een informatieavond voor ouders plaats. Uiteraard houden we tijdens de uitvoering van de cursus rekening met de op dat moment geldende maatregelen tegen de verspreiding van corona.

De cursus is gratis, aanmelden is wel verplicht.

Deelname is mogelijk voor kinderen die woonachtig zijn in gemeente Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel of West Maas en Waal.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Indigo, telefoon (026) 3124483 of info@indigogelderland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden