Dag van de Logistiek 29 oktober: de klas als escaperoom


Foto:

Dag van de Logistiek 29 oktober: de klas als escaperoom

Tiel - De Dag van de Logistiek op 29 oktober krijgt een andere vorm: veel meer digitaal, interactief, verspreid over meer dagen en niet op één plek in een logistiek bedrijf.

Een werkgroep, onder aanvoering van Natasja van Duijn van ROC Rivor in Tiel, bereidt de Dag voor. “Interactieve games gebruiken is leidraad geweest bij het opstellen van het programma, dat nog lang niet compleet is. Kern is: de Dag van de Logistiek komt naar de scholen toe. Dit jaar ook uitgesproken aandacht voor zij-instromers. Deze groep potentiële medewerkers verdient die aandacht.”

Lessen

Voor de scholen zijn er al programma-onderdelen beschikbaar. Voor het vmbo zijn er voorbereidende lessen gemaakt. Na die lessen wordt de klas wordt bezocht door een ROC-docent en een ondernemer in de logistiek, die in een gastles over de sector hun verhaal doen en vragen beantwoorden.

Voor echt geïnteresseerde leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs is er na de gastles op school de mogelijkheid het leermagazijn van ROC Rivor te bezoeken, en aansluitend een écht logistiek bedrijf. Dat hoeft niet per se op 29 oktober, maar kan in samenwerking met ROC Rivor ook erna worden gepland.

De klas wordt op de Dag, of op een met ROC Rivor afgesproken andere datum, omgetoverd in een escaperoom: door het oplossen van een aantal logistieke vragen vind je de sleutel waarmee je de klas kunt verlaten. Maar wanneer het lukt, komt die escaperoom er aan rijden: in een vrachtwagen.

Op de Dag van de Logistiek zelf, 29 oktober, is er een livestream van een tour door een logistiek bedrijf. De stream is ook naderhand te bekijken via YouTube, net als de webinars die regionale ondernemers geven. Die zijn vooral interessant voor zij-instromers, die via geschreven en digitale media worden geïnformeerd.

Natasja van Duijn: “Omdat we niet weten waar we inzake corona in oktober staan, hebben we de knoop doorgehakt en voor een ander aanbod en een andere organisatievorm van de Dag van de Logistiek gekozen. Door een aantal game-omgevingen aan te bieden leggen we de nadruk op samenwerken, zelf doen en oplossingen vinden. Zo leer je het meest over de wereld van de logistiek.”

Organiserende partijen

Platform Transport en Logistiek Rivierenland is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, ondernemers, onderwijsinstellingen, KvK, VNO-NCW Midden en de provincie Gelderland. Partners, waaronder Logistics Valley Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, Platform Techniek Rivierenland en ROC Rivor, organiseren samen dit logistiek event. Logistiek is één van de grootste werkgevers in onze provincie. En dat doen we goed. Rivierenland staat niet voor niets in de top tien van beste Logistieke Hotspots van Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden