Shakespeare, maar dan net even anders


De leerlingen zijn druk bezig met acteren.
De leerlingen zijn druk bezig met acteren. (Foto: Mustafa en Yenzi)

Shakespeare, maar dan net even anders

''Naar het theater voor Shakespeare is niet meer nodig, leerlingen van het Lingecollege Lyceum hebben zich de afgelopen 2 maanden druk gemaakt met het organiseren van een eigen bewerking van Hamlet. Door corona kunnen we niet meer massaal naar het Agnietenhof (in de toekomst hopelijk weer wel) dus hebben vijfdeklassers het mogelijk gemaakt om Hamlet te volgen vanaf de bank.''

Tiel - ''Het is allemaal erg bijzonder, jarenlang werd de voorstelling live gespeeld in het Agnietenhof, corona steekt daar een stokje voor. De voorstelling niet door laten gaan was geen optie, idee na idee werd in de groep gegooid. Uiteindelijk is er gekozen om de voorstelling uit te zenden via een livestream, een hoop werk waarbij de taken goed verdeeld moeten worden.

Dinsdag 7 juli ’20 gaat het gebeuren, om half 8 start de livestream van de voorstelling. Door middel van een QR code wordt de kijker direct doorgestuurd naar de pagina van de livestream. Drie klassen van het vak Culturele Kunstzinnige Vorming hebben alle drie een eigen bewerking gemaakt van het stuk. De livestream zal gevuld worden met deze drie voorstellingen, interviews, prijsvragen enzovoort.

Voor ouders, leerlingen en medewerkers van het lyceum zal niet alleen een prachtige livestream klaarstaan, ook is er voor iedereen een snackpakketje verzorgd. De leerlingen die dit cateren maken het zelfs mogelijk dat deze pakketjes bezorgd worden in Tiel, Tiel Passewaaij en Zoelen.

Kortom, er is de afgelopen tijd ontzettend hard gewerkt en het resultaat mag er wezen! Er is een nieuwe bijzondere draai gegeven aan de manier waarop we theater keken. Een avond vol entertainment wordt bezorgd en er wordt zelfs aan catering gedacht.

Mocht u geen relatie hebben met het Lingecollege en zou u toch graag de livestream willen volgen? Stuur dan een mail naar lbm@lingecollege.nl.''

Tom

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden