Zomer vol activiteiten in Gelderlandfabriek


De fameuze Amsterdam Klezmer Band is een van de vele acts tijdens de Zomerfabriek.
De fameuze Amsterdam Klezmer Band is een van de vele acts tijdens de Zomerfabriek. (Foto: )

Zomer vol activiteiten in Gelderlandfabriek

Culemborg - ''Het bruist in de Gelderlandfabriek in Culemborg tijdens de zomermaanden. Vanaf 10 juli wordt onder de titel De Zomerfabriek samen met café-restaurant una Volta elk weekeinde een verrassend programma aangeboden.
Jazz, klassiek, cabaret, bluesrock, wereldmuziek, kindervoorstellingen, kortom, voor elk wat wils.,,Wij kijken altijd naar wat wél kan,’’ verklaart cultureel directeur Mark van Dooren opgewekt. ,,Dat zit in ons dna – nooit achteroverleunen en afwachten. Toen corona een streep trok door ons programma, hebben we direct geschakeld en zijn naar een idee van Studio Lek begonnen met de online serie Niet Afgelast. Tien weken lang een gevarieerde uitzending, die heel goed is gewaardeerd.”
In de afgelopen maanden is druk aan het gebouw gewerkt. Ruimtes zijn verbeterd en het hele complex is ingericht volgens de regels. ,,In een multifunctioneel pand als dit een grotere opgave,’’ zegt Van Dooren. ,,We hebben zakelijke klanten, cultuurliefhebbers, restaurantbezoekers, flexwerkers en natuurlijk onze fabriekers en dat allemaal langs elkaar.’’
Maar alles is op orde, merkte ook burgemeester Gerdo van Grootheest die op zijn Facebook-pagina blij meldde dat ‘de Gelderlandfabriek het voor elkaar heeft.’ En nu dan de Zomerfabriek.
Van Dooren: ,,We zijn lang genoeg dicht geweest, dus we blijven de hele zomer open. Acht weekeinden lang topvermaak, te beginnen met New Cool Collective en Jeroen van Veen en vervolgens Amsterdam Klezmer Band, Ian Siegal, Dudok Quartet Amsterdam, Andries Tunru en veel, veel meer.’’
Programma en kaarten op www.dezomerfabriek.nlMeer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden