Nieuw clubhuis voor de jeu de boules vereniging De Teerling


Frits van Es overhandigt aan het bestuur van de jeu de boules-club De Teerling een cheque van 50.000 euro. (foto Jan Bouwhuis)
Frits van Es overhandigt aan het bestuur van de jeu de boules-club De Teerling een cheque van 50.000 euro. (foto Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Nieuw clubhuis voor de jeu de boules vereniging De Teerling

Een klaterend applaus van de dankbare leden klonk op toen Frits van Es, voorzitter van de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, aan het bestuur van de jeu de boules-club De Teerling een cheque van 50.000 euro overhandigde. Dankzij deze financiële bijdrage kon de vereniging een nieuw clubhuis laten bouwen.

Tiel - De Ochtense aannemer Van Doorn leverde de ruwbouw op, de afbouw doen de leden zelf. De Teerling beschikt nu over een van de best geoutilleerde jeu de boules-complexen van ons land. Dankzij de vereniging is jeu de boules in Tiel als sport populairder dan ooit.

De Stichting Ou Burger Mannen- en Vrouwenhuis (in de volksmond het “gasthuis”) dateert van 1367 en stelt zich ten doel activiteiten voor ouderen in de gemeente Tiel financieel te ondersteunen. Volgens administrateur Ad Duquesnoy sluit de subsidiering van de nieuwbouw van de Teerling hier naadloos bij aan. “De leden zijn gemiddeld 69 jaar. Saamhorigheid, het sociaal contact en het omzien naar elkaar staan er hoog in het vaandel. De Teerling met ruim honderd leden is ook belangrijk om de vereenzaming van ouderen tegen te gaan. En natuurlijk is het gezonde bewegen een positief punt. Net als de zelfwerkzaamheid van de leden.

”De vereniging begon ooit op een speelterreintje en later aan het Kalverbos, waar soms in de stromende regen met de ballen gegooid werd. Op het huidige complex aan de Laan van Westroijen was het ook behelpen. Daar moesten de spelers de eerste tijd een oud bushokje in om droog te blijven. De vereniging beschikt nu over twee speelhallen, een aantal buitenbanen en binnenkort ook over de nieuwe ontmoetingsruimte.

Volgende klus

Jan Jansen, vicevoorzitter van De Teerling, zei in een toespraak dat de oude kantine niet meer aan de eisen voldeed en daarom door de gemeente werd afgekeurd. De vereniging is er nogal teleurgesteld over dat men niet voor gemeentelijke subsidie in het kader van het sportaccommodatiebeleid in aanmerking komt. Daarom werd naar andere financieringsbronnen gezocht. Het Oud Burger Mannen – en Vrouwenhuis hielp de vereniging al eens eerder bij de verbetering van de accommodatie en was ook nu weer bereid om dat te doen. Volgens Jansen zijn met de nieuwe ontmoetingsruimte nog niet alle wensen voltooid. Een van de twee speelhallen is hard aan renovatie toe. Dat is de volgende grote klus waar de vereniging de handen voor uit de mouwen gaat steken. En wie weet wordt ook weer bij "het gasthuis" aangeklopt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden