Uitdelen drinkwaterflessen in Neder-Betuwe


Navulbare drinkwaterflessen voor de kinderen van de voorscholen en peuterspeelzalen in Neder-Betuwe. De bevrijdingsbroodtrommels werden gelijk ook gebracht.
Navulbare drinkwaterflessen voor de kinderen van de voorscholen en peuterspeelzalen in Neder-Betuwe. De bevrijdingsbroodtrommels werden gelijk ook gebracht. (Foto: 3JetFotografie)

Uitdelen drinkwaterflessen in Neder-Betuwe

Vorige week kregen de kinderen van de peuterspeelzalen en voorscholen in Neder-Betuwe een navulbare drinkwaterfles. Net zoals de leerlingen van de basisscholen die eind vorig jaar al ontvingen en met hetzelfde motto ‘Kies vaker voor het drinken van kraanwater!’

Neder-Betuwe - JOGG-regisseur Joris Maier en buurtsportcoaches Gerbert van Bemmel en Kevin van Olderen deelden ze uit. Op een paar locaties kregen ze versterking van de wethouders Herma van Dijkhuizen en Marien Klein.

Gezond
Wethouder Herma van Dijkhuizen “Jong geleerd is oud gedaan. Water drinken is lekker en gezond, veel beter dan die zoete drankjes. En het is goedkoop en bijna overal te vinden. Het past helemaal in Neder-Betuwe die begin 2019 is aangehaakt bij JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht.”
Volgend schooljaar 2020-2021 zijn de middelbare scholen aan de beurt voor zo’n navulbare drinkwaterfles.

Duurzame flesjes en watertappunten
Duurzame waterflessen zorgen ook nog eens voor minder (zwerf)afval op en rondom de scholen. Scholen voor basis- en voorgezet onderwijs kunnen overigens een subsidie aanvragen voor een watertappunt op school, binnen of buiten, via het Nationaal Preventieakkoord van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wethouder Marien Klein: “Warm aanbevolen!”

Lokale ondernemers
De uitdeelactie is mede mogelijk dankzij de bijdrage van diverse lokale ondernemers die het, net als de gemeente en de scholen, belangrijk vinden dat jongeren gezond en gelukkig kunnen opgroeien in Neder-Betuwe.

(Bron: gemeente Neder-Betuwe)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden