Gesprekspakket van Stichting EVIM


Foto:

Gesprekspakket van Stichting EVIM

Vanaf begin juli tot eind van dit jaar houdt Stichting EVIM een originele activiteit onder de naam Gesprekspakket. De stichting wil hiermee het isolement tegengaan van enkele tientallen mensen in Tiel. 

Tiel - Actieve vrijwilligers uit diverse culturen bieden hen in deze Corona-tijd regelmatig een luisterend oor via telefoon of online-contact. De mensen die meedoen krijgen een pakketje met lekkernijen thuis met daarbij suggesties voor de gesprekken.

Door een aantal telefoontjes tijdens de lock down is EVIM gebleken hoe groot de behoefte is aan geruststelling, informatie en hulp bij mensen met een kwetsbare positie. In deze maanden  kunnen ze niet op vakantie  en sommigen niet naar het herkomstland, waarnaar ze vaak het hele jaar uitkijken. Dikwijls weten zij ook niet goed om te gaan met de maatregelen en hebben ze zorg om ziek te worden of naasten ziek te maken.

EVIM legt de focus bij de gesprekken niet alleen op het wegnemen van angst en zorgen, maar ook op hun levensverhalen en de daaruit te halen kracht en positiviteit.

Inmiddels zijn er al 10 vrijwilligers met diverse achtergronden geworven, die hier graag mee beginnen. Voor de gesprekken gebruiken zij een lijst met relevante vragen, die speciaal voor de situatie is opgesteld.

EVIM ontvangt de middelen voor dit project uit een speciaal voor sociale initiatieven ingesteld COVID19-subsidie van de provincie Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden