Basisschool De Sterappel kleurt rood, wit, blauw


Zomerfeest de Sterappel
Zomerfeest de Sterappel (Foto: De Sterappel)

Basisschool De Sterappel kleurt rood, wit, blauw

‘Juf, komt er toch wél een zomerfeest?!’ vroeg een leerling uit groep 4 begin vorige week ongelovig maar hoopvol aan zijn juf. Toen zij dit lachend bevestigde riep hij ‘YES!’, om vervolgens met zijn armen in de lucht het plein op te rennen en het nieuws verder te vertellen.

Tiel - Hoewel het jaarlijkse, veelbesproken zomerfeest op obs De Sterappel uit Lienden vanwege coronamaatregelen niet zo groots gevierd kon worden als andere jaren, liet dat de school zich niet weerhouden om te kijken naar wat wél mogelijk was.

In het thema ‘Hollandse zomer’, met een knipoog naar aankomende zomervakantie die veelal in eigen land gehouden zal worden, hebben alle klassen afgelopen vrijdag genoten van (oud-)Hollandse spelletjes als blikgooien, spijkerpoepen, mega volleybal en ‘wat ben ik?’. Het overige deel van het programma bestond voornamelijk uit uitdagende activiteiten in de klassen, uiteraard aansluitend bij het thema.

Ondanks de zeer betrokken ouderraad was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om hulpouders of externe activiteitenbegeleiders in de school toe te laten. Daarom stak het in oranje shirts en accessoires gehulde team ‘s ochtends al ruim voor schooltijd de handen uit de mouwen om het plein te versieren en de activiteiten klaar te zetten.

‘Fantastisch om te werken met een team dat enthousiast samenwerkt en alles uit de kast haalt om onze leerlingen een plezierige dag te bieden,’ glundert trotse schoolleider Linda Beaupain, die er sinds afgelopen schooljaar werkzaam is. ‘Het thuisonderwijs heeft niet alleen veel energie van ouders en leerkrachten gevergd, maar ook van onze leerlingen. Zoals altijd wordt er weer actief gewerkt en hard geleerd sinds we onze deuren heropenden. Vanwege de maatregelen verloopt alles wat anders dan andere jaren, maar de kinderen verdienen het om tóch een zomerfeest te krijgen!’

Groep 8 werd ingezet bij het begeleiden van de jongste kinderen. ‘Dat vonden ze zelfs nog leuker dan toen ze de spelletjes zelf mochten spelen,’ grinnikte de leerkracht van groep 8 na afloop in de teamkamer. ‘Ze namen hun taak heel serieus en deden het erg goed.’ Hoewel veel achtstegroepers uitkijken naar het voortgezet onderwijs helpen ze nog graag met klusjes en taken, zoals een spel of groepje kleuters begeleiden.

Aan het eind van de dag kwamen alle klassen bijeen op het plein om aandacht te besteden aan de kinderen die hun verjaardag niet op school hebben kunnen vieren (zie foto). Via de ouderraad sponsorde Jumbo Lienden iedereen een lekker ijsje: een smakelijke afsluiter na een dag vol spel en feest!

Het sterk groeiende obs De Sterappel start volgend schooljaar met 160 kinderen in 7 groepen. Leerkrachten investeren in kwalitatief hoog onderwijs waarbij de leerlingen actief betrokken zijn in hun ontwikkeling. En het zomerfeest? Dat hoopt de school volgend jaar weer als vanouds groots te kunnen vieren!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden