Bewegen in open lucht voor ouderen


SCR Bedankt!
SCR Bedankt! (Foto: Welzijn Rivierstroom)

Bewegen in open lucht voor ouderen

Bewegen en fit blijven is belangrijk als je ouder wordt. Maar dat wordt lastig als het advies is om binnen te blijven. In veel kernen in Buren zijn Meer Bewegen voor Ouderen groepen, georganiseerd door Welzijn Rivierstroom. 

Buren - Door de coronamaatregelen konden de ouderen niet naar de MBvO.  Het advies was voor ouderen om zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar een crisis maakt ook creatief. 

Want stap voor stap zijn de maatregelen om buiten de deur te komen versoepeld en  mochten sportverenigingen weer voorzichtig activiteiten ontwikkelen. En toen was de link snel gelegd. Voetbalvereniging SCR nodigde de deelneemsters aan Meer Bewegen voor Ouderen uit om in de open lucht op hun sportcomplex te komen bewegen. Samen met deelnemers uit Maurik, Eck en Wiel en Rijswijk  werd een leuke groep van 15 deelnemers gevormd, die de maand juni in de open lucht met oefeningen aan de slag gingen. Ook in andere dorpen ontstonden deze oplossingen.

Wie weet smaakt het af en toe activiteiten buiten organiseren na corona wel naar meer! Oefeningen of samen af een rondje wandelen. Deelnemers waren in ieder geval enthousiast om mee te doen. 

Op 6 juli heeft de hele MBvO groep uit Rijswijk de buiten les afgesloten met koffie en cake. De deelnemers kregen kersen mee naar huis om gezond na te genieten. Alle andere MBvO groepen hebben ook op deze manier het seizoen afgesloten.

Met dank aan SCR die buiten sporten belangeloos mogelijk maakte.

Voor meer informatie over de MBvO groepen? Bel met Welzijn Rivierstroom op 0344 60 23 37 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden