Toch Bouwdorp in Ingen


Yes, toch bouwdorp in Ingen!
Yes, toch bouwdorp in Ingen! (Foto: Erna de Heus)

Toch Bouwdorp in Ingen

Door de versoepelingen van de Corona maatregelen, begon het bij de organisatie van Bouwdorp Ingen, anderhalve week weer te kriebelen.

Ingen - Het draaiboek werd uit de kast gehaald, de uitnodigingen gemaakt, sponsoren gezocht en de vergunning aangevraagd. De kinderen haalde de hamers uit de kast en daar klonk het vertrouwde getimmer weer. Een waar feest om ongeveer 100 kinderen in de weer te zien met hout en spijkers.

Vrijdag 10 juli ging het vierde bouwdorp, georganiseerd door ISC van start. Corona en het korte tijdsbestek waarin de organisatie gehandeld heeft, zorgde voor wat aanpassingen in het programma, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen renden uit school naar het voetbalveld om te starten met de bouw van hun mooiste, gezelligste, grootste of zonnigste hut. In de dagen voorafgaand aan bouwdorp zijn de groepjes met bouwers al ingedeeld en is er door een aantal een bouwtekening gemaakt. Niets kan de kinderen nog in de weg staan. Zelfs een regenbui hindert niet. De kinderen bouwen door, gaan even een pannenkoeken eten of schuilen onder de EHBO tent.

Aan het eind van dag wordt de balans opgemaakt. Er zijn 5 pleisters geplakt en een schram en een blaar. Er zijn ontelbaar veel kannen ranja leeg geschonken, ruim 20 kilo spijkers vertimmerd en er staan 18 prachtige bouwwerken. De één met een glijbaan, de ander met een tweede verdieping of een geheime gang. Ook is er een begin gemaakt aan de afwerking door een tafel en stoel te timmeren.

De tweede dag en dit jaar laatste dag, staat traditie getrouw in het teken van het pimpen van de hut. Ook is de brandweer weer aanwezig geweest voor de jurering van de bouwwerken. Altijd weer een spannend moment. Wie heeft de grootste, brandveiligste, mooiste uitzicht, hoogste bouwwerk, gezelligste of de hut met de meeste spijkers? Kinderen uit Ingen, één ding staat vast, jullie hebben allemaal geweldig jullie best gedaan om er weer een fantastisch bouwdorp 2020 van te maken. Op naar 5 jaar bouwdorp in Ingen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden