Dekker steunt Fruitcorso 2021 met duurzame wagen


André van den Broek van Dekker Groep (rechts) en Laurens Verspuij namens Fruitcorso ondertekenen het contract. (eigen foto)
André van den Broek van Dekker Groep (rechts) en Laurens Verspuij namens Fruitcorso ondertekenen het contract. (eigen foto) (Foto: )

Dekker steunt Fruitcorso 2021 met duurzame wagen

Het Fruitcorso mag dan niet doorgaan dit jaar, Dekker Groep uit IJzendoorn heeft de steun voor volgend jaar al vastgelegd. Het bedrijf gaat de duurzame wagen sponsoren. De wagen wordt gebouwd door corsoclub Kerk-Avezaath.

Regio - Duurzaamheid is de laatste jaren een speerpunt geworden bij Stichting 4-Stromenland. Voor het eerst gaat dit resulteren in een compleet duurzame wagen. Zo wordt er gedacht aan een waterstofmotor, een biologisch afbreekbare lijmsoort, duurzaam werken en CO2-reductie.  

Winnende ontwerp Technasium
Het bouwen van de duurzame wagen gebeurt in samenwerking met scholieren van het Technasium van het RSG Lingecollege. Bij een wedstrijd onder leerlingen is vorig jaar een winnende maquette uit de bus gekomen, die gebouwd wordt door leden van Kerk-Avezaath. Deze club kondigde vorig jaar aan te stoppen, maar een nieuwe groep bouwers is toch bereid gevonden dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Rijden op waterstof promoten
Dat Dekker juist deze wagen sponsort is voor het bedrijf een logische keuze. Dekker wil middels zandwinning maatschappelijke meerwaarde leveren, aan de directe omgeving én aan de wereld van morgen. Het familiebedrijf elektrificeert de productie, herontwikkelt agrarische uiterwaarden tot nieuwe waterrijke natuur, zoals in de Willemspolder, en draagt bij aan hoogwaterbescherming. En promoot het rijden op waterstof. Bestuurder André van den Broek: “Wij hebben inmiddels 5 auto’s op waterstof rijden. Het zou prachtig zijn als de duurzame corsowagen een elektromotor op waterstof kan krijgen. We gaan kijken of we daaraan kunnen bijdragen.”

Wat voor elkaar betekenen
Voor Van den Broek voelt het goed juist nu al het sponsorcontract te tekenen. ,,Als Tielse familie dragen we het Fruitcorso een warm hart toe. Nu het evenement vanwege de corona niet doorgaat, is het juist fijn wat te kunnen betekenen voor elkaar.” Ook de Rabobank West Betuwe ondersteunt de duurzame wagen. Gezamenlijk wordt nagedacht hoe
een en ander vorm te geven.

Laurens Verspuij, voorzitter Stichting 4-Stromenland en tevens voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid: “We zijn hier natuurlijk heel blij mee, dit is een heel mooie stap op weg naar een duurzamer corso.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden