Provincie Gelderland nomineert 20 aansprekende landschappen

Provincie Gelderland nomineert 20 aansprekende landschappen

Het college van Gedeputeerde Staten heeft twintig ‘aansprekende landschappen’ genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2020. Gedeputeerde Peter Kerris maakt de prijswinnaars van de vakjury en de publieksjury in december 2020 bekend tijdens een manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit. 

Blik op Ruimte

Regio - De achtste editie van de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit heeft als thema “Brede blik op ruimte”. Provincie Gelderland schenkt hiermee aandacht aan meervoudig gebruik van de ruimte; een passende uitwerking van de Omgevingsvisie Landsdeel Oost. Een onafhankelijke jury-onder leiding van Jan Terlouw voormalig Commissaris van de Koningin in Gelderland en voorzitter van de eerdere zeven edities van de Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit, de winnaar bepalen. 

Inzendingen

Vanaf dit voorjaar heeft provincie de Gelderse de samenleving gevraagd om projecten aan te dragen die mogelijk mee kunnen dingen naar de Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2020. Dit heeft geleid tot een lijst van 40 voorstellen. Alle inzendingen vertellen hoe verschillende ruimtelijke ambities in projecten en gebieden zijn gerealiseerd. 

Peter Kerrris, gedeputeerde: “Het is geweldig om te zien hoe divers de inzendingen zijn: soms groots en meeslepend, soms klein en bescheiden. Maar altijd met voelbare trots en een sterke mate van betrokkenheid bij het gebied”. 

Diverse maatschappelijke organisaties, gemeenten, waterschappen, bureaus, bedrijven en particulieren hebben voorstellen voor nominatie gedaan. Uit deze lijst zijn 20 nominaties gekozen. 

Twee prijzen: ook publieksprijs

De prijs voor de winnende inzending bestaat uit € 10.000. Naast de juryprijs reikt provincie Gelderland een publieksprijs uit van eveneens € 10.000. Deze publieksprijs wordt vanaf begin september 2020 via ons digitaal platform Sprekend Gelderland georganiseerd. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden