Foto: Heleen van Rheenen

Wethouder Wiendels op kunstjacht

''Op 22 juli brengt wethouder Niko Wiendels van de gemeente Buren een bezoek aan het beeldhouwatelier Stenen van Rheenen in Maurik. De beeldentuin is geopend in het kader van de Kunstjacht Buren B!zonder. 

Maurik - De wethouder maakt kennis met twee bestuursleden van Stichting Kunst- en Cultuurroute Buren B!zonder. Dirk Rentmeester, voorzitter, en Heleen van Rheenen, bestuurslid, ontvangen hem in de beeldentuin en het atelier van Heleen.

Zij wisselen ideeën uit over de mogelijkheden om meer kunst in Buren te tonen, want er zijn voldoende professionele kunstenaars in de gemeente. Een voorstel van de wethouder is bijvoorbeeld een maandelijks wisselende expositie in het gemeentehuis. Ook kijken ze vooruit naar de 18e kunstroute in het weekend van 5 en 6 juni 2021. Weliswaar kon de kunstroute dit jaar niet doorgaan vanwege de corona maatregelen, zoals Wiendels zegt: “Volgend jaar weer gewoon Buren B!zonder in de Oranjestad Buren!”. 

Zoals vele anderen maakt ook Wiendels foto’s van beelden en schilderijen om zo mee te doen aan Kunstjacht Buren B!zonder. Dat is een coronaproof alternatief voor de kunstroute. Tot en met 2 augustus hebben achttien Buren B!zonder kunstenaars kunstwerken geplaatst achter ramen, in etalages, tuinen of in hun atelier (voor atelierbezoek een afspraak maken). Een routekaart op de website laat alle locaties zien. Daar staat ook alle informatie over deelname aan de wedstrijd en hoe je kans maakt op een kunstwerk ter waarde van € 500,-.

Kijk op: http://www.kunstrouteburen.nl/bb-kunstjacht/

Heleen van Rheenen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden