Zelf kersen plukken.
Zelf kersen plukken. (Foto: )

'Kersen plukken: hoe doe je dat?'

Het zelf kersen plukken is razend populair onder bezoekers van de kersenboomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze fruitbelevingsactiviteit trekt vele toeristen uit het hele land. Maar niet iedereen is even handig in het kersen plukken. Hoe doe je dat nu precies? 

Wadenoijen – Met of zonder steeltje plukken? Hoe houd je de takken heel? Betuwe Kers heeft een ‘plukinstructie’ video ontwikkeld voor de ware kersenliefhebbers.
De instructievideo geeft aan hoe je zelf kunt plukken in de boomgaard. Van aanmelden tot het afwegen en afrekenen van de zelf geplukte kersen. Ook wordt aangegeven hoe je op een makkelijke manier de kersen (altijd mét steeltje) van de tak afplukt. De instructievideo is te vinden op de website van BetuweKers (www.betuwekers.nl).

Wil je het ook een keer proberen? Wees er snel bij, want aankomend weekend (25 en 26 juli) is het laatste weekend. Daarna is het gebeurd met zelf kersen plukken. Aankomend weekend verzorgt ‘De Nijlpaarden’ voor de muzikale omlijsting. In de middag treden zij op.

Kersen proeven, plukken en kopen
Een kijkje in de boomgaard nemen? Dit is dagelijks mogelijk van 9.00 tot 19.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 20.00 uur. De kersen drive-in is open op vrijdagmiddag en in de weekenden. Toegang tot de boomgaard is gratis en ook het parkeren is gratis.

Kortingskaartje 
Bij aankoop van kersen ontvangt elke bezoeker een kortingskaartje van € 1,00 op de normale entreeprijs voor het Flipje & Streekmuseum Tiel. Het kortingskaartje is geldig voor heel 2020.

Locatie
Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Goed bereikbaar via rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen


Voor meer informatie kijk op: betuwekers.nl.

Betuwe Kers
Betuwe Kers is een kersenteeltbedrijf in Wadenoijen. Dit kersenbedrijf omvat ca. 20 ha overkapte Betuwse kersen. Grote investeringen zijn gedaan in overkapping en nieuwe rassen. Hierdoor kan de kwaliteit en continuïteit worden gegarandeerd. Met de Betuwse overkapte kersen wordt een echt onderscheidend streekproduct neergezet, zowel in kwaliteit, smaak als gewicht. Voor de promotie van de Betuwse kersen is een speciale consumentenwebsite gemaakt: www.betuwekers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden