Clienten van Thedingsweert, ’s Heeren Loo
Clienten van Thedingsweert, ’s Heeren Loo (Foto: )

SNS Bank Tiel trakteert p poffertjes

''SNS Bank Tiel trakteert cliënten van ‘s Heeren Loo op poffertjes ''

Tiel - ''Na maanden van corona, was er afgelopen zaterdag 25 juli een bescheiden feestje op ’s Heeren Loo locatie Thedingsweert. Er stond een poffertjeskraam en een springkussen, aangeboden door de plaatselijke SNS bank. “Na maanden Corona-maatregelen zie je de cliënten genieten”, alsdus Eilmer van Leyenhorst, begeleider op Thedingsweert en initiatiefnemer in de samenwerking met SNS. 

Bij ’s Heeren Loo locatie Thedingsweert wonen zo’n 90 jongeren en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/ of gedragsproblematiek. De zorg richt zich op deze locatie richt zich veelal op mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, psychiatrische problematiek, hechtingsproblematiek en stoornissen binnen het autismespectrum.

Corona
De afgelopen Corona tijd was voor de cliënten heel heftig. Geen bezoek ontvangen, niet op bezoek gaan, geen werk, maar 24 uur per dag met dezelfde mensen in en rondom het huis. De meeste cliënten begrepen niet wat er aan de hand was en dat resulteerde in verdriet, angst of zelfs agressie.

Een cadeautje van SNS
Via via kwam Leyenhorst in gesprek met de SNS. Andere jaren sponsorde SNS de grote lokale evenementen zoals Appelpop of het Fruitcorso. Vanwege Covid-19 gaan deze activiteiten dit jaar niet door. Dus toen ontstond het idee om deze doelgroep, na de moeilijke tijd, een fijne middag te bezorgen.

Zoveel poffertjes je wilde
En een fijne middag werd het. Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte is er volop gesprongen op het springkussen en mochten de cliënten zoveel poffertjes eten als zij maar wilden. Op anderhalve meter afstand natuurlijk. Want die restricties gelden nog steeds.

 ’s Heeren Loo
Woonzorggroep Thedingsweert is onderdeel van ’s Heeren Loo. ‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking. Met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Zo helpen we mensen verder.''

Mariette Testroote

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden