H.J. van Oort Transport Eck en Wiel B.V. bestaat 60 jaar


H.J. van Oort bij 1e voertuig
H.J. van Oort bij 1e voertuig (Foto: K.G. van Oort sr)

H.J. van Oort Transport Eck en Wiel B.V. bestaat 60 jaar

Tiel - 1 augustus 2020 is het 60 jaar geleden dat H(uibert).J(an). van Oort een tweedehands Scania Vabis met 110 pk onder de motorkap voor 24.500 gulden kocht.

Deze vrachtwagen vormde het begin van het Betuwse transportbedrijf Van Oort. Inmiddels bestaat het totale wagenpark uit ruim 300 voertuigen, 225 enthousiaste medewerkers en 20.000 m2 opslag. Werd in 1960 vooral het Betuwse fruit getransporteerd en de stenen van de steenfabrieken langs de Rijn, zijn het nu meubels, produkten voor de zorg en ingredienten voor koffiemachines.

Daarnaast zijn de activiteiten uitgebreid met de verhuur van bestel- en vrachtwagens, verhuizingen en op- en overslag van diverse goederen. Ook is Van Oort actief in Belgie en Luxemburg vanuit een eigen vestiging in Mechelen (BE) waar dagelijks een 50-tal medewerkers met 40 voertuigen transportwerkzaamheden verzorgen. De huidige crisis gaat niet ongemerkt voorbij, maar vanwege de gezonde financiele situatie van het bedrijf komt het voortbestaan niet in het gedrang en gaat men vol gas door naar de volgende mijlpaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden