Mediator Pauline Houweling en illustrator Suzanne Huijs wisselen hun nieuwe boeken uit op de dorpsgrens
Mediator Pauline Houweling en illustrator Suzanne Huijs wisselen hun nieuwe boeken uit op de dorpsgrens (Foto: Jan Willem Houweling)

Kraakverse boeken uit Zoelmond en Beusichem voor mediators, coaches en kinderen

Precies op de grens van Beusichem en Zoelmond wisselden deze week twee ‘buren’ gloednieuwe boeken uit. Pauline Houweling uit Zoelmond en Suzanne Huijs uit Beusichem zijn creatieve ondernemers en kennen elkaar sinds 2010. De afgelopen jaren werkten zij aan een boek. Ieder aan een eigen boek dan wel. Het is daarom heel toevallig dat beide boeken bijna tegelijk van de persen rolden! Reden voor een feestelijke overhandiging aan elkaar.

Pauline schreef met ‘Terug naar de kern. De logica van mediation’ een boek voor mediators, coaches en andere hulpverleners. Suzanne maakte als illustrator en vormgever het kinderboek ‘Lappi en het meisje’ samen met schrijver en hondentrainer Judith Lissenberg.

Mediation in haar zuivere vorm

Pauline Houweling is een ervaren mediator en conflicttrainer. ‘Terug naar de kern’ is haar inspirerende en kraakhelder geschreven boek voor iedereen die mediation in wil zetten bij hulpvragen. De kern van mediation is conflictbegeleiding met respect voor het zelfoplossend vermogen van mensen. Pauline beschrijft de logica van deze methodiek en wat het effect is van de manier waarop je hulp biedt aan de ander. Ze maakt ook duidelijk dat de intuïtie van de mediator een belangrijke rol heeft in het proces.

Met dit boek word je sterker als professioneel mediator, maar ook als coach of docent en zelfs als ouder wanneer er hulpvragen op je af komen. Wil je het boek liever luisteren? Dat kan! Pauline sprak het zelf prachtig en prettig in. Op de cover van het boek prijkt trouwens een schilderij van haar eigen hand.

Kleurig lees- en beleefboek over honden

Met ‘Lappi en het meisje’ maakte Suzanne Huijs samen met Judith Lissenberg een dijk van een kinderboek waar ze al hun creativiteit, liefde en lol in stopten. Judith woont in Zaltbommel. Ze is schrijver en een landelijk bekende, creatieve hondentrainer met haar honden Lappi, Pete en Stitch. Suzanne is illustrator, grafisch vormgever, beeldend kunstenaar en werkt daarnaast ook met honden en hun eigenaars in en rond Beusichem.

‘Lappi en het meisje’ is een lees- en beleefboek over de vriendschap tussen een meisje en een hond. Kinderen kunnen het boek zelf lezen, of aan iemand voorlezen. Ze kunnen het zelfs voorlezen aan een hond of, sterker nog, een hond leren lezen! Het is ook voor grote mensen een heerlijk boek, en heel geschikt voor coaches en voorleesprojecten. ‘Lappi en het meisje’ is een geweldig cadeau voor iedereen die van honden houdt.

Koop lokaal

De boeken zijn in de boekhandel of online te bestellen. In het kader van ‘Koop lokaal’ kun je de boeken ook direct bij deze makers bestellen.
‘Terug naar de kern’ is 15x21cm, 150 pagina’s met illustraties, paperback, €21,95 en bestel je bij Pauline uit Zoelmond via www.paulinehouweling.nl. Daar vind je ook het luisterboek.
‘Lappi en het meisje’ is 21x27cm, 96 pagina’s met full colour illustraties, hardcover en rood leeslint, €24,95 en bestel je bij Suzanne uit Beusichem via www.suzannehuijs.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden