Schilderij Gabriële Dahlhoff
Schilderij Gabriële Dahlhoff

Zomerexpositie Gabriële Dahlhoff

Buren - Van 14 t/m 23 augustus is de zomerexpositie met schilderijen van Gabriele Dahlhoff te bekijken in de Synagoge Buren.

Gabriele Dahlhoff komt uit Duitsland waar van kinds af aan is zij regelmatig in Nederland te vinden waar zij als jong meisje voor het eerst met haar Friese grootmoeder naartoe kwam, en later met ouders, familie, partners en vrienden,en nu met de derde generatie. Dahlhof: "Nederland is mijn schilderland vanwege de lange schildertraditie, de prachtige, lichtblauwe hoge hemel en het bijzondere licht. Hier haal ik het liefst mijn inspiratie op. En ik heb mijn liefde voor Buren en de Betuwe ontdekt waar ik ook deze zomer nieuwe schilderijen en tekeningen in de Synagoge zal tentoonstellen.

Ik ben autodidact en probeer onafhankelijk van hedendaagse kunst richtingen authenticiteit en individualiteit in mijn schilderijen te bewaren. Ik schilder naar waarneming, herinnering of in verbinding met een ervaring of indruk die ik opdoe, en probeer deze indrukken en gevoelens op het doek vorm te geven. Het liefst schilder ik met acryl,maar combineer met andere gemengde technieken, potlood, pastel, krijt, altijd direct op het doek. Ik schilder graag kleurrijk-expressief en meestal figuratief; de portretten zullen geen exacte afbeeldingen van het model zijn, maar ik neem de vrijheid om met mijn impressies te spelen en deze op het doek zichtbaar te maken. De mens in zijn omgeving, vaak met een fictieve achtergrond is altijd de middelpunt van mijn schilderijen. De geschilderden figuren en portretten kijken naar de bezoeker en de bezoeker in de expositie kijkt naar hen. En voor een ogenblik ontstaat weer een andere bijzondere soort van verbinding. 

Schilderen is voor mij een passie die met mijn vader, die het liefst landschappen schilderde, begon. En het witte of zwarte doek blijft voor mij een uitnodiging voor creativiteit en een altijd nieuw en spannend avontuur tegelijk. Dus bent u van harte welkom in de Synagoge van Buren waar ik ook deze zomer met groot plezier recente werken en schilderijen van de verleden twee jaar exposeer."

Locatie: Synagoge Buren, Kniphoek 14 in Buren. Tentoonstelling is geopend van 13.00 - 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden