Beschikbare AED
Beschikbare AED (Foto: )

Neder-Betuwe roept op: meld AED aan bij HartslagNu

Neder-Betuwe - Een oproep aan degenen die in het bezit zijn van een AED: meld deze aan bij HartslagNu, het reanimatie-oproepsysteem van Nederland. Door dit netwerk kan bij een 112-melding van een hartstilstand aan burgerhulpverleners de dichtstbijzijnde AED gemeld worden. Het kan levens redden.

De Automatische Externe Defibrillator (AED), veel organisaties, bedrijven en particulieren hebben zo’n belangrijk systeem in huis of buiten aan de muur. Bij een hartstilstand kan reanimatie en aansluiting van een AED voor hervinden van een normaal ritme levensreddend; elke minuut telt.

Aanmelding

Meld uw AED aan op de website www.hartslagnu.nl. Het wordt dan opgenomen in het systeem. En ook als uw AED beperkt beschikbaar is, meld deze aan met de beschikbare uren.Bij een reanimatie in de buurt kan HartslagNu deze AED oproepen voor een reanimatie door een burgerhulpverlener. Deze neemt de AED mee naar het reanimatieadres en na afloop brengt hij of zij deze weer terug.

Dekkend netwerk van AED’s

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk AED’s in Nederland zijn aangemeld bij het reanimatie- oproepsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een landelijk dekkend netwerk zodat mensen met een hartstilstand snel de juiste hulp krijgen.

Subsidie voor aanschaf AED of kast

Sinds juli 2020 is er een subsidiemogelijkheid voor inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en verenigingen om een AED of een buitenkast hiervoor aan te schaffen. Het bezit van de AED melden bij HartslagNu is een voorwaarde voor deze subsidie. Kijk op www.nederbetuwe.nl (Digitale Balie, zoekterm AED).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden