Logo zakengidstiel.nl


Foto: De Zakengids

De Veerbaas: Duur parkeren

  Column

"Zo Ruud Vink, als ik het goed heb. Waar is de reis heen vandaag?" "Ik ben eens een kijkje gaan nemen bij het Waterschap in Tiel. Ik las in de Gelderlander dat de euro's daar als water over de drempel lopen. Nu heeft het waterschap daar in het verleden een paleis laten bouwen, maar kennelijk net als het gemeentehuis van Buren veel te groot. Alleen het Waterschap is wel handiger geweest, die hebben de BSR in huis genomen. Nu zijn dat soort instellingen altijd heel handig in het maken van begrotingen. Die worden altijd kloppend gemaakt. Bij een tekort de zuiveringslasten gewoon verhogen. Het personeel wat daar in het paleis werkt, komt met de auto. Parkeren werd het probleem, er was te weinig parkeerplaats ingeschat. Dus maar parkeren bij de buurman Van der Valk en in andere nabijgelegen straten. De buurman ging slagbomen plaatsen en de buren klagen. Dus heeft het Waterschap een parkeerprobleem.

Oplossing parkeerprobleem

Niets aan de hand zegt het bestuur, dat toch boodschappen kan doen met andermans geld, we laten een parkeerdek boven op dit fraaie gebouw maken. Dan krijgen we ruimte voor vijfenzeventig auto's. Kosten achttien miljoen euro. Dat is vierentwintigduizend euro per parkeerplaats. Toevallig komt het bedrijfspand van de buren te koop. Het wijze bestuur gaat voor zuinigheid en zegt, we gaan dat kopen. Dat kost slechts één miljoen euro, ik heb me laten vertellen dat de echte waarde slechts zes ton is. We gooien het plat en we hebben dan ruimte voor maar liefst zevenentachtig auto's. Dan kost ons één parkeerplaats elfduizend vierhonderdvierennegentig euro.

Dat scheelt een forse slok op de borrel. Van dat geld wat we dan verdienen, kunnen we bij de oplevering en de ingebruikname een gezellig feestje bouwen. Ik bedoel maar veerbaas, door dit soort instanties worden wij kort gehouden, zij waken over onze veiligheid als het over te hoog water gaat." "Ik ben blij dat u ons dit hebt verteld hoe het Waterschap hun probleem oplost met ons geld. Ik heb me wel eens laten vertellen dat het de rijkste instantie is en dat ze een eigen bank hebben. Niet voor niets zijn waterschappen tegen een fusie met de provincies. Wij zijn er."

Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox