Foto:

Hart voor Tiel: Wegwijzer

  Column

Kleding in maten tot 56, 58 is meestal saai of duur. En er is weinig aanbod voor een maatje meer. Daarom ben ik met Boutique de la Rue begonnen aan de Weerstraat, waar je voor een leuke prijs kleding vindt vanaf maat 36, die niet heel Tiel draagt. We adverteren veel via Facebook en de Koopjeshoeken in de omgeving op internet, maar ik wil graag dat de mensen naar de winkel komen en heb geen winkelwagentje op onze website.

Hier kun je de kleding zien, voelen en passen, hier maken we kleding uitzoeken tot een gezellige gebeurtenis. We willen anders dan anderen zijn. Daarom ook zijn we deze winkel begonnen, we weten dat 80 procent van de vrouwen begint bij maatje 42, terwijl de mode zegt dat je een 36 of 38 moet zijn. We etaleren ons op internet, zoek mijn naam of de winkelnaam, en verkopen in de winkel. Zo willen we makkelijker vindbaar zijn.

We zitten er nu ruim twee maanden en mogen niet klagen. Het is heel anders dan voorheen, toen verkochten we op kledingparty's aan mensen thuis. Maar het gevoel is hetzelfde: het is gewoon leuk mensen te zien die heel blij naar buiten gaan met een nieuw setje tegen een mooie prijs.

We variëren veel, ik doe zelf de inkoop en heb vaak maar twee, drie stuks van een artikel. Dan heb je iets wat niet iedereen heeft. Wat me opvalt is dat wanneer je een kledingrek buiten hebt staan, er meer mensen komen. Ze zien je.

De Weerstraat is ook niet zo bekend, en volgens mij niet goed te vinden. Ik heb de ondernemersvereniging al voorgesteld om een gezellige ouderwetse wegwijzer van hout op de markt te zetten. Een groot deel van onze klanten komt immers van buiten de stad. En natuurlijk veel Tielenaren.

Als de stad dan trots moet zijn op zijn winkeltjes en inventieve ondernemers die er in staan, zorg dan dat ze gevonden kunnen worden.

Meer berichten