Foto: Jan Bouwhuis

Deelauto's in Tiel klaar voor gebruik

  Human Interest

Sinds vrijdag 10 maart staan er bij het station Tiel vier deelauto's klaar voor gebruik. Ze zijn vooral bedoeld voor het vervoer tussen het station en de bedrijventerreinen. Maar ook voor andere bestemmingen kun je er gebruik van maken.

TIEL - Vrijdagmiddag was het feest in restaurant Buitensporig. Jan de Kock van de regionale duurzaamheidstichting Dirk III en anderen presenteerden het project 'FlipnKlaar'. Vier deelauto's van Free to go en MyWheels staan daar klaar om de treinreizigers met een zogenaamde deelauto naar de bedrijventerreinen te brengen. Na aanmelding en reservering kun je met je aanmeldingskaart of mobiele telefoon de portieren openen en wegrijden. Voor sportievelingen is er bij Fietspoint Van Bekkum naast het station een (elektrische) fiets verkrijgbaar. De Kock: "Dat ieder gezin een of twee auto's bezit is niet meer vanzelfsprekend. Als je niet meer dan vier- tot zesduizend kilometer per jaar rijdt is het gebruik van een deeltijdauto vaak goedkoper en beter voor het milieu. In Tiel speelde het probleem dat Industrieterrein Medel, sinds de Medelbus niet meer rijdt, praktisch onbereikbaar is met het ov."

Wethouder Melissen is blij met de nieuwe vervoersvorm. Hij prees de durf en vernieuwingszin van de ondernemers. "Voor Medel en de mensen die daar moeten zijn is een goede bereikbaarheid heel belangrijk. Het is bovendien een duurzame en betaalbare wijze van vervoer." Christiaan de Bruin, directeur van De Waal Autogroep had weinig bedenktijd nodig om bij het initiatief aan te haken. "Ik verwacht dat de deelauto's ook gebruikt worden door Tielenaren die in de buurt van het station wonen." Ook de voorzitter van coöperatie Medel, Heidi van Dijkhuizen is blij met het initiatief. "Een geweldige oplossing. We gaan dit nadrukkelijk promoten bij de bedrijven op Medel. Bij ons autoservicestation op Medel is een officieel start- en inleverpunt voor de deelauto." Jan Maarten Fernig van Dirk III onderzoekt waar de drieduizend mensen, die op Medel werken, wonen en op welke tijden ze werken, voor een gebruiksvriendelijk aanbod om te carpoolen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden