Logo zakengidstiel.nl


Burgemeester Jan de Boer op bezoek bij 103 jarige inwoonster in de Valentijn, mevrouw G.van Mourik - van Wijk (Foto: William Hoogteyling)
Burgemeester Jan de Boer op bezoek bij 103 jarige inwoonster in de Valentijn, mevrouw G.van Mourik - van Wijk (Foto: William Hoogteyling) (Foto: Cees Hoogteyling)

Op de koffie bij 103-jarige in Buren

  Human Interest

Griet van Mourik - Van Wijk is 103 jaar geworden. Reden voor een feestje. Zaterdag was het feest voor de dochters Marijke en Leny en personeel van de Valentijn in Maurik waar zij woont. Zondag waren de kleinkinderen en achterkleinkinderen naar Maurik gekomen om hun oma te feliciteren.

Door Cees Hoogteyling

Buren - Mevrouw Van Mourik: "Kijk daar komt de burgervader en wel met de ambtsketting om", zegt ze lachend. Ze is wel kras voor haar leeftijd en je maakt haar weinig wijs.

"Wat doet u de hele dag", vraagt burgemeester Jan de Boer. "Ik doe graag een potje jokeren of rummikup. Dus als u nog tijd over hebt, komt u maar langs. Verder lees ik iedere dag de krant en ik kijk natuurlijk televisie. Alleen ik lees de ondertiteling, zonder geluid. Maar drink eerst uw koffie, anders wordt die koud."

"Vorig jaar ben ik niet geweest", zegt de burgemeester. "Nee toen was mijn gezondheid niet zo goed. Ik had een gebroken heup. Nu gaat het gelukkig weer goed. Ik woon hier prachtig, heb goeie verzorging, ook van mijn dochters en het personeel hier. U vroeg wat ik zoal eet. Nu dat is veel fruit en verder met mate."

Haar schoonzoon Dick: "Ze wil wel graag alles weten. Vroeger heb ik veel gesport en daarover heeft ze het nog steeds. Als ik met haar kaart, ervaar ik dat ze heel goed kan tellen, soms beter dan ik. Daaraan zie je dat ze vroeger in Rijswijk een bakkers- en kruidenierswinkel hebben gehad. Als ik er ben drinkt ze graag een advocaatje of Amaretto met me."

Belangrijk voor de jarige is wel de belangstelling, jong en oud zijn welkom bij haar. Met haar achterkleinkind zong ze het versje: 'Er komt een muisje aan gelopen'.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox