Foto: MEC 07

Walking football van start in gemeente Buren

  Sport

Maurik - Walking Football in de gemeente Buren gaat van start bij MEC ’07 uit Maurik. Op 25 april 2018 is er een informatiebijeenkomst op het complex van MEC ’07. De aanvang is 20.00 uur.

Door Herman Riemsdijk

Walking Football is een betrekkelijke nieuwe vorm van voetbal binnen de voetbalsport. Het ‘wandelend voetbal’ is met name gericht op de oudere deelnemer.

Eind vorig jaar namen Evert Belgers en Herman Riemsdijk het initiatief om te kijken of ze Walking Football konden opstarten. Hiervoor namen ze contact op met MEC ’07 en niet veel later zaten ze met het bestuur om tafel. Het initiatief van beide heren werd met enthousiasme begroet.

Evert Belgers: “Het was inderdaad een heel prettig gesprek waarin het bestuur direct alle medewerking aanbood met betrekking tot het beschikbaar stellen van haar mooie complex. Dit in de ruimste zin van het woord. Niet alleen de kleedkamers, maar ook de kantine met al haar faciliteiten en al het benodigde materiaal. Tevens mochten we ook gebruikmaken om via haar website onze plannen onder de aandacht te brengen.”

Herman Riemsdijk: “ Wij zijn van plan om over een paar weken te starten. Hiervoor beleggen we een informatiebijeenkomst op woensdag 25 april 2018 om 20.00 uur op het sportcomplex van MEC ’07. Bij Walking Football wordt in het algemeen een leeftijdsgrens van 60+ gehanteerd. Wij gaan hier soepel mee om.''

Meer berichten