Goud voor Richard van Zomeren op WK BMX

  Sport

Tiel - Van dinsdag 5 juni tot en met zaterdag 9 juni werden de Wereldkampioenschappen BMX in Baku, Azerbeidzjan, verreden.

Het WK BMX is voor vele de wedstrijd van het seizoen. Voor TFCC de Weirijders uit Tiel deden Jordy Simon, Laura Vaessen, Jaymio Brink, Jimmy Jansen, Dorus Brink Richard van Zomeren en Ruby Huisman mee.

De jongste Weirijder die deelnam aan het WK is Jordy Simon. Hij wist zich te plaatsen voor de 1/4 finale bij de Boys 11 jaar. Hij kwam net iets te kort om zich te plaatsen voor de 1/2 finale.

Laura Vaessen is dit seizoen gestart met een knieblessure. Een week voor het WK reed ze voor het eerst weer op de baan in Tiel. Ze had nog geen wedstrijdritme opgebouwd. Ze wist zich niet te plaatsen voor 1 van de finales. ''Maar we zijn blij dat ze weer aan het fietsen is.''

Jaymio Brink kwam tijdens het WK in twee klassen uit. Bij de cruisers van 13 en 14 jaar, werd hij vijfde in de halve finale en kwam hierdoor net iets te kort voor een finale plaats. Hij wist zich te plaatsen voor de 1/4 finale bij de Boys 14 jaar. Ook hier werd hij vijfde.

Dorus Brink wist zich twee maal te plaatsen voor een finale plaats. Bij de Cruiser Men 35 tot 39 was hij op weg naar de titel, had een ruime voorspong op zijn concurrenten, maar kwam helaas ten val. Ook bij de Masters 30 jaar en ouder zat het niet mee in de finale. Beide keren moest hij genoegen nemen met een 8e plaats.

Richard van Zomeren weet de laatste jaren zijn leeftijdscategorie te domineren. De ene na de andere titel wist Van Zomeren de afgelopen jaren binnen te slepen. Zondag prolongeerde hij zijn titel en werd wereld kampioen in de cruiser klasse 45 - 49 jaar.

Meer berichten