Brons voor Judy Baauw, rechts. Judy is begonnen met BMX’en bij FCV Geldermalsen op jonge leeftijd.
Brons voor Judy Baauw, rechts. Judy is begonnen met BMX’en bij FCV Geldermalsen op jonge leeftijd. (Foto: FCV Geldermalsen)

Brons voor Judy Baauw op WK BMX

  Sport

Geldermalsen/Bakoe - Zaterdag in Bakoe (Azerbeidzjan) werd het WK BMX gehouden. Daar kwam bij de Women Elite Judy Baauw aan het starthek. Nadat zij zich geplaatst had voor de finale, naast een aantal kanonnen van wereldformaat, werd er toch duidelijk dat Judy hier zeker ook bij thuishoort. Na een slechte start vocht zij zich terug naar voren en door deze wilskracht heeft zij zich op het podium geknokt en wist ze het brons voor zich te winnen.

Judy is begonnen met BMX’en bij FCV Geldermalsen op jonge leeftijd en wist na een tijd met een personal trainer de nationale selectie te bereiken waar zij nog steeds met haar Geldermalsens lidmaatschap en start nummer (388) de wedstrijden rijdt.

Tevens stond zondag de BZC (Bmx Zuid Competitie) 4 in Ammerzoden op het programma. Er verschenen voor FCV Geldermalsen 7 rijders aan de start en ondanks het warme weer reden ze bijna allemaal naar een finale.

De uitslagen zijn als volgt:

Thijs Blom, klasse Boys/Girls -6: A-finale 1e plaats,

Finn Fleuren, klasse Boys 7: B-finale 7e plaats,

Hailey de Wit, klasse Girls 7/8: A-finale 1e plaats,

Bart Blom klasse Boys 8 : A-finale 4e plaats,

Amber Blom, klasse Girls 9/10: A-finale 2e plaats,

Dylano van Doesburg open klasse 8-9: A-finale 2e plaats, klasse Boys 9: A-finale 6e plaats,

Tycho de Vaal, klasse Boys 15 helaas niet door naar de finale.

Meer berichten