Foto: Arno voor de Poorte

SV Buren klaar voor nieuwe seizoen

  Sport

De door de wol geverfde trainer Jack Cornelisse (64) heeft de selectie van SV Buren voor het volgende seizoen compleet. Afgelopen seizoen heeft SV Buren klassebehoud afgedwongen in de nacompetitie. De oefenmeester heeft er vertrouwen in dat Buren het komende seizoen eerder veilig is.

Door Arno voor de Poorte

Buren - Het hoofddoel voor het vlaggenschip van de vereniging voor 2018 - 2019 is: beter voetballen. Jack is ervan overtuigd dat zijn jongens zo meer punten halen dan vorig jaar in de reguliere competitie. Hij streeft naar meer balans in het team en verwacht dat de voetballers slimmer gaan spelen. "Dat gaat resulteren in klassebehoud en eerder uit de degradatiezorgen blijven." Eén van de spelers uit het team van vorig jaar heeft besloten te stoppen. Eén van de oudgedienden op het veld, Elco Verkerk, twijfelt over doorgaan. Daar staat de terugkeer van de creatieve en ervaren Senaid Jukic tegenover. "Dat is echt een kwaliteitsimpuls voor het team", is de trainer/coach van mening. Verder zijn er geen opmerkelijke veranderingen te melden. "Maar je weet het nooit helemaal", haast Jack zich om te zeggen. "Het kan volgende week zo maar ineens anders zijn. De bal blijft rond."

Band

De Culemborgse Jack is voor een tweede periode de eindverantwoordelijke voor de selectie van SV Buren. Een aantal jaren geleden was hij ook al de trainer van het eerste team. "Het laatste jaar van mijn eerste trainerschap in Buren zijn we naar de derde klasse gepromoveerd. Dat vond ik fantastisch. Ik heb mijn toenmalige vertrek betreurd, maar na vijf seizoenen met een titel en promotie stoppen heeft ook iets magisch."

Het hield slechts een gedeeltelijk afscheid in voor Jack, want hij bleef lid van de vereniging en ging in het derde elftal voetballen. In de driejarige tussentijd heeft hij bij buurvereniging BZS zijn kennis en kunde overgebracht. Jack is echter vergroeid met SV Buren. "Mijn vrouw vindt het hier ook fantastisch. Het is een vereniging die voor meer staat dan alleen voetballen. Met name onze sociale contacten hebben zich heel stevig uitgebreid door de club. Het is inmiddels helemaal mijn cluppie geworden!"

Realistisch

Jack is een realistische trainer. Hij heeft een relativerende kijk op het spelletje ontwikkeld. "Ik ben altijd op zoek naar het plezier in het spel en naar de mogelijkheden om te bouwen aan een team. Met goede spelers hoef ik zelf niet zo veel te doen." Waar Jack zich wel druk om maakt blijkt vooral te liggen in het bewaken van de kwaliteit en het bijsturen op kleine, tactische dingetjes. Hij erkent dat de verenging zoekende is naar een antwoord op het gebrek aan aanwas van jeugdige spelertjes. "Er zijn ook wat wisselingen van de wacht geweest in de club. Daar moeten we allemaal nog een beetje aan wennen. Het gaat ongetwijfeld de goede kant op." Volgend jaar wordt hij 65 en zit hij dertig jaar in het vak. Zo lang het gaat en hij fit en gezond blijft, gaat hij stug door. "Ik stop zo maar niet uit eigen beweging. Ik heb zeker nog zat ideeën in mijn kop."

Meer berichten