Anja van Blokland winst in skiff
Anja van Blokland winst in skiff (Foto: Fransje Van Beek)

Winst voor roeister Anja van Blokland op Internationaal Roeikampioenschap

  Sport

Culemborg - Met twee medailles keert Anja van Blokland (63) van roeivereniging De Helling terug van de ‘Euro Masters Rowing Regatta' in Munchen. Zij won zowel haar wedstrijd in de skiff als in de dubbeltwee in haar eigen leeftijdsklasse van 60-65 jaar.

Overwinning in de skiff
Het was voor het eerst dat Anja uitkwam in de skiff op een internationaal toernooi. De weinige ervaring in het solonummer zorgde voor de nodige wedstrijdspanning. Enigszins onzeker aan de start, kwam ze als laatste op gang, maar roeide in mooie krachtige halen, skiff voor skiff voorbij als eerste naar de finish. Anja: “Dit was echt een overwinning op mijzelf. Ik heb niet om me heen gekeken en me alleen geconcentreerd op mijn eigen roeien. Ik was verbaasd dat ik na die beroerde start als eerste over de finish kwam.”. En strijdlustig als altijd: “Komend jaar ga ik trainen op de start, ik zal dat beter kunnen!.” Met een tijd van 4:54 won zij haar heat en was ze 8e van de 15 roeisters in totaal.

Dubbeltwee en dubbelvier
De wedstrijd in de dubbeltwee roeide Anja met Anneloes van Russell van de Alkmaarsche Roeivereniging. Beide dames roeiden samen zeer sterk naar de winst in hun heat in 4:18 en daarmee een 3e tijd overall van de 30 teams. Daarnaast startte Anja in de dubbelvier met drie roeisters van andere roeiverenigingen, Anneloes Russell (Alkmaar), Yvonne Wolf (Deventer) en Evelien Korving (Leiden). Hoewel zij een spannende race voeren lukte het net niet om hun heat te winnen. Met een tijd van 3:49 waren zij in het overall klassement 11e van de 25 dubbelvieren in de leeftijdsklasse van 55-60 jaar.

Internationale ervaring
Anja deed dit jaar voor de 4e keer mee aan deze internationale roeiwedstrijd voor Veteranen roeiers, een soort EK roeien voor Veteranen bestaande uit boord-aan-boord races over 1000 meter. Dit jaarlijkse evenement trok dit jaar 2500 roei(st)ers vooral vanuit Europa maar ook van verder. Met deelnemers van de boven de 80 waaruit maar weer blijkt dat deze sport tot op late leeftijd goed te beoefenen is.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over roeien in Culemborg, kijk op www.wvdehelling.nl

Meer berichten