De Oranje-prijswinnaars in Wit-Rusland. Fred Ivens (r) met één van z'n twee bekers en een grote kruik met bier. (Foto: Theo van den Hoek)
De Oranje-prijswinnaars in Wit-Rusland. Fred Ivens (r) met één van z'n twee bekers en een grote kruik met bier. (Foto: Theo van den Hoek) (Foto: Theo van den Hoek)

Toch EK-brons voor Fred Ivens na operatie

  Sport

Ingen - In het Wit-Russische dorpje Poreche had Fred Ivens (74) op het Europese damkampioenschap voor veteranen minder succes dan gebruikelijk.

Operatie

De Ingense routinier kampte met de naweeën van een zware operatie en deed dit keer niet mee voor een plek op het erepodium.

Met een score van 9 uit 9 eindigde hij in de middenmoot.

Op de slotdag liet hij op het EK rapid (versneld dammen) weer een beetje zijn ware gedaante zien met een derde plek achter de Israëliër Jakov Sjaus en de Wit-Rus Vitali Varushyla.

Sneldammen

Op de eerste dag had Ivens het EK blitz (sneldammen) afgesloten met een achtste plaats achter kampioen Iwan Kostionov (Rusland), die ook het 'gewone' EK won.

Het leverde hem nog wel een derde plaats in het 70+-klassement op.

Twee bekers

Ivens ging toch niet geheel met lege handen terug naar de Betuwe. Uiteindelijk werd de Ingense toch nog twee bekers, drie diploma's en een geldbedrag van 60 euro rijker.

Alsmede een grote keramische kruik met bier als prijs voor de eerste inschrijving.

Meer berichten