Eerste krachtmeting levert 10 medailles op voor Hellasturnsters
Eerste krachtmeting levert 10 medailles op voor Hellasturnsters (Foto: Hellas Tiel)

Eerste krachtmeting levert 10 medailles op voor Hellasturnsters

  Sport

De eerste officiële krachtmeting tussen de turnsters in het rayon levert de gymvereninging Hellas uit Tiel tien medailles op. De Hellasturnsters liggen weer op schema met de oefenstof en blijken al een goed wedstrijdniveau te hebben. De stabiliteit en verfijning moet nog komen, maar de stijgende lijn is weer ingezet. Hellas is sterk vertegenwoordigd, komt uit in diverse categorieën en niveaus, maar blijkt wederom in de breedte ook goed te presteren.

Tiel - Het goud werd zeer verdienstelijk gewonnen door Fiene van Straaten, Isabelle Biljard, Mila van de Veen, Lisa van IJmeren en Jenna de Groot. Fiene voor het eerst uitkomend voor Hellas turnde een ijzersterke balkoefening met de hoogste score. In deze pupillen-1 nationaal 3 categorie was het gehele podium voor Hellas met een zilveren medaille voor Nienke van Mourik en Fenne Bransz die het brons alsnog greep met een heel vreemd en lage score op de balk. Bij de pupillen 2 nationaal 3 stak Isabelle er op brug en vloer met kop en schouders bovenuit in Culemborg. Het zilver was er voor Daantje Belgers die juist op de balk een straatlengte voor lag op de concurrentie.

Lisa van IJmeren en Jenna de Groot komen voor het eerst uit in het D1 niveau. Deze promotie hebben ze beide glansrijk doorstaan door meteen het goud te grijpen. Ze hebben beide erg hard gewerkt op de trainingen om dit resultaat te kunnen boeken. Meike Tins is goed op weg en heeft het podium al in het zicht met wat kleine verbeteringen is het podium zeker haalbaar in de toekomst. Amber de Bruijn uitkomend bij de instappers D1 heeft voor het eerst een officiële wedstrijd geturnd en heeft dit met veel overtuiging gedaan. Amber eindigde net naast het podium, maar is zeker een medaillekandidaat de volgende ronde.

Bij de junioren won Mila van de Veen het goud met zeer stabiele oefeningen. Juniorturnsters Daniella Mutanga en Blanca van der Veer hadden wisselende successen met hun oefeningen. Om die reden was het podium deze wedstrijd buiten bereik voor hen. De senioren Jessica van Meeteren en Danica Snikkers missen door de nasleep van blessures stabiliteit in de oefeningen. Het doel is om in januari de stap te maken richting het podium.

Bij de benjamins heeft Hellas vier piepjonge turnsters Mara Visser, Jill van Ommeren, Nikki Hogervorst en Maisam Assakaj. Deze vier meiden zitten in de opbouw om te gaan turnen op nationaal niveau en zijn erg goed op weg. Mara en Jill turnen al op een hoog niveau op deze jonge leeftijd en pakken respectievelijk het zilver en brons. Nikkie en Maisam vonden het erg spannend om in een grote turnhal hun wedstrijdprogramma te turnen.

De Hellasturnsters Hind Hassoun, Victoria van de Greijn, Joy van Gestel, Geneva Groenewald, Roseanne Deijs, Bridget Dul, Liske van Dijk, Maud Vermaas, Marit Vermeulen, Diede Beek en Jana Rajman hebben wisselende wedstrijdoefeningen neergezet. Een aantal turnsters zijn gepromoveerd naar een hoger niveau en sommige komen voor het eerst uit voor de Tielse club. Ze hebben zich kranig geweerd, maar nog wat kleine slordigheden in de oefeningen weerhield hen van een hoge klassering. Ze zijn allen op de goede weg en mogen met trots terugkijken naar de opening van het turnseizoen en zijn zeker in staat om dit seizoen op het podium terecht te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden