Misser aan de brug verrast DOS-turnster Esther Beets


DOS Sportief is met zes turnsters present op de eerste voorwedstrijd van rayon Turnado. Het zijn van links naar rechts Lucia Baars, Esther Beets, Britt Verhoeks, Nienke de Heus, Judith Loef, Stefanie Pameijer.
DOS Sportief is met zes turnsters present op de eerste voorwedstrijd van rayon Turnado. Het zijn van links naar rechts Lucia Baars, Esther Beets, Britt Verhoeks, Nienke de Heus, Judith Loef, Stefanie Pameijer. (Merel de Boer)

Misser aan de brug verrast DOS-turnster Esther Beets

  Sport

Een turnoefening vlekkeloos uitvoeren is geen sinecure. De altijd zo zekere Esther Beets van DOS Sportief kan het nu beamen. Tijdens de eerste voorwedstrijden van het rayon Turnado kreeg zij de rekening gepresenteerd van een ongebruikelijke misser. Aan brug viel een fout bij de zolendraai, hetgeen leidde tot een onoverbrugbare aftrek van vier volle punten.

Eck en Wiel - Trainster Merel de Boer is er nu nog verbaasd over. Zowel bij haar als Esther Beets resteert berusting. Het reglement is in dat opzicht onverbiddelijk. De coach van DOS Sportief hierover: ’’Dit element is een vereiste en geeft bij het missen vier punten neutrale aftrek. Esther turnde verder wel een goede oefening, maar dat verschil loop je niet meer in’’.

Beets – uitkomende in de sterke derde divisie - begon haar wedstrijd sterk met twee sprongen om zich gelijktijdig te kwalificeren voor de toestelfinale. Op balk toonde zij haar elegantie met een vloeiende oefening en auerbach-afsprong (contra-salto met afzet van 1 been). De vloeroefening vormde een demonstratie van passie voor zowel dans als acrobatische elementen. Esther eindigde - mede door de vier gemiste punten op brug - als achtste met 39,350 punten.

Nienke de Heus turnde in categorie pupil van de vierde divisie de eerste wedstrijd van het seizoen. Zij begon op balk wat zenuwachtig, maar bleef er wel op staan. Vloer en sprong waren conform de trainingen, maar brug bracht een verrassing met een waardering van liefst 13,567 punten. Zij eindigde als achtste in een groot deelnemersveld (21 turnsters) met totaal 50,667 punten.

Britt Verhoeks begon haar wedstrijd bij sprong sterk door een salto voorover tot strakke landing (13,050 punten). De overslag over de over de kast was minder zuiver door een grote stap bij de landing (12,100 punten). Aan brug schoot de moeilijkheid nog enigszins tekort (12.933 punten) en op de balk speelden duidelijk de zenuwen mee (11.700 punten). Zij baalde van het resultaat, maar zorgde voor een revanche op vloer met een score van 13.300 punten. Het leidde in de eindrangschikking tot een achtste plaats met het toch wel fraaie totaal van 50,508 punten.

FOTO’S: MEREL DE BOER

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden