Serhat Koç (9) scoorde al dertien keer in de Derde Divisie.
Serhat Koç (9) scoorde al dertien keer in de Derde Divisie. (Foto: Raphael Drent)

Serhat Koç goud waard voor TEC

  Sport

Serhat Koç is van grote waarde voor TEC. De 28-jarige aanvaller is belangrijk voor zijn ploeg en is regelmatig de gevierde man. De scherpschutter scoorde al dertien keer voor de Tielse koploper. Dat was vorig seizoen wel anders.

Door Ibo Kaya

TIEL - Serhat Koç is bezig aan een uitstekend seizoen. De Eindhovenaar was in vijftien competitiewedstrijden al dertien keer trefzeker voor de Tielenaren.

Daarmee neemt hij bijna de helft van de doelpunten voor eigen rekening. Koç kijkt tevreden terug en is te spreken over zijn prestaties.

''Misschien had ik wel vaker kunnen scoren, maar dertien goals is ook aardig. Maar we doen het vooral als team heel goed. Enig puntje van kritiek zou kunnen zijn dat we weinig scoren'', besluit de aanvaller.

TEC staat weliswaar bovenaan, maar scoort voor een koploper te weinig. Maar liefst zeven ploegen wisten vaker te scoren dan de Tielse derdedivisionist.

Dipje

Hoe anders was dat afgelopen seizoen. De kleine aanvaller keerde namelijk na de zomerstop niet fit terug op sportpark De Lok. De spits startte in de beginfase van de competitie nog wel in de basis, maar moest het vervolgens geregeld doen met invalbeurten. Koç presteerde onder zijn niveau en dat leidde tot kritiek bij het Tielse publiek. ''Dat klopt, ik zat toen echt in een dipje'', blikt hij terug. 'Gery Vink is destijds veel met me bezig geweest om mij zo fit mogelijk te krijgen. Tuurlijk, uiteindelijk doe je het allemaal zelf, maar de trainer is in die tijd heel belangrijk voor mij geweest'', aldus Serhat Koç. De centrumaanvaller viel in korte tijd veel af en vocht zich terug in de basiself. Ondanks een stroeve start liet Koç veertien keer het netje bollen en kroonde zich daarmee tot clubtopscorer.

Serhat Koç loopt weliswaar een paar jaar mee in de amateurwereld, maar acteerde in het begin van zijn carrière in het profvoetbal. Lange tijd in de Jupiler League voor clubs als FC Eindhoven en Helmond Sport alvorens hij in de zomer van 2014 naar het Turkse Sanliurfaspor vertrok. Helaas was zijn Turks avontuur van korte duur vanwege de financiële chaos. Terug in Nederland was er weinig interesse voor Koç, waardoor de kleine spits in januari 2015 aansloot bij DOVO. Waarom er geen profclub kwam? ''Dat weet ik ook niet, daar stond ik destijds wel versteld van'', zegt de ex-prof teleurgesteld. ''Maar ja, het is zoals het is. Het leven gaat door'', concludeert de spits.

Ondertussen is TEC bezig met de voorbereidingen voor de tweede seizoenshelft. Afgelopen zaterdag oefende TEC in Tiel tegen tweededivisionist De Treffers. Na een matige eerste helft werd een 0-3 achterstand omgebogen naar een 5-3 overwinning.

Serhat Koç scoorde drie keer, waaronder een strafschop à la Panenka. De overige doelpunten kwamen op naam van Shakison en Van den Assem.

Aanstaande zondag hervat TEC de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen ADO'20 uit Heemskerk. Die ploeg staat vierde op de ranglijst en is ongeslagen in eigen huis.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden